Yayınlanma Tarihi: 19 Ocak 2015 Pazartesi

Rektörümüzden Eğitim ve Araştırma Hastanesine Ziyaret

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ömer Sobacı, T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi hastane yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir ile birlikte geçtiğimiz hafta 5,000. anjiyo operasyonu yapılan hastayı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Anjiyografi ünitesinin gezilerek müdahale edilen bir hastanın anjiyo görüntülerinin izlendiği ziyarette Kardiyoloji ABD Başkanı Doç. Dr. Yusuf Karavelioğlu “Anjiyografi birimimizde 5000 hastanın 1495’ine balon ve stent işlemi uygulandı. Hastalarımız kendi memleketlerinde hızlı ve etkin yapılan bu tedavilerde zaman ve para kaybı olmaksızın sağlıklarına kavuşmuştur” dedi. Karavelioğlu 1200 hastaya ise kalp krizi anında müdahale edildiği bilgisini verdi.

Daha sonra, geçtiğimiz hafta 300. by-pass operasyonu yapılan KVC servisi ziyaret edilerek, tedavi süreci devam eden hastalarla görüşüldü ve geçmiş olsun dileklerinde bulunuldu.

Kalp Damar Cerrahisi Klinik sorumluları Yrd. Doç. Dr. Adnan Yalçınkaya ve Yrd. Doç. Dr. Adem İlkay Diken, kalp damar cerrahisince 300 hastaya by-pass ameliyatı yapıldığını ve bu hastaların %10’una acil şartlarda operasyonlar gerçekleştirildiğini belirterek mortalite oranının Türkiye ortalamasının altında olduğunu ve dünyada uygulanmakta olan klasik yöntemlere ek olarak ileri merkezlerce uygulanan atan kalpte bypass işlemi kliniğimizde de başarıyla gerçekleştirildiğini ifade ettiler.

“T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 5000. hastaya anjiyografi ve 300 hastaya acık kalp ameliyatı yapmış olmanın haklı gururu ve mutluluğunu Kardiyoloji-Kalp Damar Cerrahisi hekimlerimiz, hemşirelerimiz, teknisyenlerimiz ve sağlık personelimizle birlikte yaşamaktayız” diyen Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, Anjiyografi ve Kalp Damar Cerrahi ünitesinin kurulduğu günden bu yana 7/24 kesintisiz hizmet ilkesince özveriyle çalıştığını ve sadece Çorum merkez ve ilçeleri değil başta Amasya,  Yozgat ve Samsun’un yakın ilçelerinden de hasta kabul edildiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı ile Hitit Üniversitesi arasında afiliasyon yapılmadan önceki iki yılda toplamda 6700 kişinin anjiyografi ve ilişkili tetkikleri için başta Ankara olmak üzere diğer illere sevk edildiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Zehir, “Bu sevklerin yaklaşık 2000’inin ambulans ve sağlık personeli eşliğinde olduğu düşünülürse ciddi bir bütçe sadece transfere ayrılmaktadır. Kaybolan zaman ve gecikmenin verdiği hasar ise çabasıdır. Kurulduktan sonraki dönemde ise kardiyoloji temelli tetkikler için 100’ün altında sevk sayısı var. Bu nedenle bu hizmetin kurulmasına katkısı olan tüm hekim ve yöneticilerimiz yapılan bu güzel işlerden hissedardır” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, “Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi ünitemiz, yakın gelecekte öğrencilerimiz ve asistanlarımızın da gelmesiyle birlikte bünyesindeki eğitim sıfatlarının da hakkını vererek geleceğin Kardiyoloji-Kalp Damar Cerrahisi uzmanlarını yetiştirmeye hakkıyla taliptir” diyerek sözlerini tamamladı.

Çorum Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ömer Sobacı ise yapılan ortak kullanım anlaşmasının ardından sevk sayılarındaki azalmayla birlikte kalp, onkoloji, genel cerrahi, üroloji, göz, ortopedi ve diğer alanlarda başarılı operasyonların gerçekleştirildiğini ifade ederek “Hastalarımız ve yakınları kendilerine sunulan imkanların yanı sıra gerçekleştirilen ziyaretlerden dolayı da oldukça memnunlar.  Bu memnuniyetin yapımı süren hastanemize taşınmakla birlikte daha da artacağına inanıyorum” dedi. Yapılan başarılı operasyonların tüm çalışanları haklı olarak gururlandırdığını belirten Uzm. Dr. Sobacı, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, yaklaşık 2 yıl önce, Aralık 2012’de Sağlık Bakanlığı ile ortak kullanım anlaşmasının imzalanmasının ardından, 2006 yılında kurulan ama bir çalışma yapılmamış olan Tıp Fakültesi’nin işlevsel hale gelmesi için yoğun bir çalışma yaptıklarını söyledi. Şu anda sayısı 60’a yaklaşan öğretim elemanı ile üniverstemizin en büyük eğitim birimlerinden birisi haline gelen Tıp Fakültemizde yapılan çalışmaların ilimizi seven herekesi gururlandırdığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, bu konuyu çok önemsediklerini ve bu alandaki geç kalmışlığı gidermek için de çalışmaların daha da artan bir tempoda devam edeceğini belirtti.

Tıp Fakültemizdeki gelişmelerle birlikte daha büyük illere yapılan sevk sayılarının azaldığını veya tamamamen ortadan kalktığını, hatta çevre illerin artık Ankara yerine Çorum’a hasta sevki yaptıklarını görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu sözlerine ekleyen Rektör Prof. Dr. Alkan, Tıp Fakültesi eğitim faaliyetlerinin ilimizde yapılması için artık son çalışmaları yaptıklarını, hedeflerinin 2016-2017 yılında öğrencilerimizin artık ilimizde eğitimlerine başlamasını planladıklarını vurguladı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube