Yayınlanma Tarihi: 21 Ocak 2015 Çarşamba

Rektörümüzden Çorum Fen Lisesi’ne Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan Çorum Fen Lisesi Müdür Vekili Mustafa Yeşil’i ziyaret ederek okul aile birliği üyeleriyle bir araya geldi.

İlimizin en başarılı liselerinden birisi olan Çorum Fen Lisesi’nde gurur verici gelişmelerin yaşandığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Hitit Üniversitesi olarak öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

Öğrencilerin başarılarına ilişkin bilgi paylaşımında bulunan Çorum Fen Lisesi Müdür Vekili Mustafa Yeşil, Üniversitemiz ile her alanda yakın iş birliği içerisinde olmayı çok önemsediklerini ifade ederek ziyaretinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti.

Ardından öğrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Alkan, zamanın hızlı geçtiğine dikkat çekerek, her alanda yapılacak bir şeyler olduğunu ve bu bağlamda zamanı olabildiğince dolu dolu geçirmeleri yönünde öğrencilere önerilerde bulundu.

“Önemli olan ne iş yaptığınız değil, sevdiğiniz işi yapmaktır” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, Teknolojinin gelişmesiyle fiziksel sınırların her geçen gün daha da ortadan kalktığına dikkat çekerek çalışmalarımızı dünya ölçeğinde yapmamızın önemini vurguladı. “Sıradan mı olmak istiyorsunuz yoksa hayatı şekillendiren mimarlar mı olmak istersiniz? Sıradan olmak için fazla çaba sarf etmenize gerek yok, ancak mimar olmak için gayretli ve çok çalışmanız lazım. Önemli olan nitelikli, kaliteli ve topluma yarar sağlayan çalışmalar yapabilmektir” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, bilimsel ve ekonomik olarak kalkınmanın her anlamda büyük bir güç getirdiğini, dünyada söz sahibi olma adına çok önemli bir kriter olduğunu sözlerine ekledi.

Öğrencilerden dünya ölçeğinde büyük düşünmelerini ve üniversitede tercihlerinde üniversitelerin öğrencilere sunduğu imkanları da göz önünde bulundurmalarını isteyen Rektör Prof. Dr. Alkan, öğrencilere başarı dileklerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube