Yayınlanma Tarihi: 04 Ocak 2015 Pazar

Rektörümüz Sungurlu Meslek Yüksekokulu Kampüs İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemiz Sungurlu Meslek Yüksekokulu Kampüs inşaatında son durumu görmek amacıyla incelemelerde bulundu. 27 Haziran 2014 tarihinde temeli atılan Sungurlu Meslek Yüksekokulu kampüs inşaatının çok hızlı bir şekilde devam ettiğini ve 2015 yılı sonuna kadar 1.Etabının tamamlanacağını öngördüklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, ilçelerimiz içerisinde yaklaşık 900 öğrenci ile en fazla öğrenci sayısına sahip olan, 6 normal öğretim, 2 ikinci öğretim olmak üzere toplam 8 programı bulunan Sungurlu Meslek Yüksekokulunda, 3 yeni Programın açılmasının da YÖK tarafından onaylandığını belirterek, Kampüs çalışmalarının tamamlanmasıyla yeni programlara da öğrenci alınabileceğini açıkladı.

2011 yılında Sungurlu Kaymakamlığı, Sungurlu Belediye Başkanlığı ve tüm Sungurlu Halkı ile başlatılan çalışmalar sonucunda öncelikle 48,510 m² büyüklüğündeki arazinin tahsis işlemlerinin gerçekleştirilerek Sungurlu Meslek Yüksekokuluna kampüs alanı kazandırıldığını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, bunu müteakiben yapılan çalışmalarla kampüs master planının hazırlandığını ve Sungurlu Meslek Yüksekokulu Kampüsü 1. Etap inşaatına başlandığını söyledi. Rektör Prof. Dr. Alkan, yaklaşık 5 ay önce inşaatına başlanılan 1. Etabın bu kadar kısa sürede bu seviyelere gelmesinin çok sevindirici olduğunu ve 2015 yılı sonuna kadar da çalışmaların tamamlanacağını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Alkan, ayrıca Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu için de kampüs alanı içerisinde Kredi ve Yurtlar Kurumuna yer tahsis işlemlerinin yapıldığını ve Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından kampüs alanı içine 300 kişilik öğrenci yurdu yapılacağını, projenin son aşamasında gelindiğini ve yakında Yurt inşaatına başlanılacağını sözlerine ekledi.

Yapılan 1.Etap çalışmaları sonrasında 2. Etap inşaatına başlanılacağını ve tüm bu süreçlerin Sungurlu’lu hayırsever işadamlarının verdikleri destek sözü kapsamında daha hızlı bir şekilde tamamlanacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, kaliteli yaşam alanlarının insanların çalışmalarını da çok yakından etkilediğine inandığını ifade etti. Üniversitemizin ilimize örnek bir yapılanma içerisinde olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Alkan, tüm çalışmalar bittiğinde kampüslerimizin ve binalarımızın uluslararası standartlarda, çevre dostu, enerji tasarrufu odaklı, özetle her konuda örnek gösterilebilecek bir yapılaşmaya sahip olacağını söyledi.

Bu çalışmalara katkı sağlayan ve sağlayacak olan herkese teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Sungurlu Meslek Yüksekokulu’nun gelişimindeki katkılarından dolayı Sungurlu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif’e ve Yüksekokul personeline teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube