Yayınlanma Tarihi: 01 Ekim 2015 Perşembe

Üniversitemiz Lobachevsky University ile İkili İş Birlikleri İmzaladı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan davetli olarak gittiği Rusya’da bir dizi etkinlikte bulundu.

 

Dünyanın en büyük ve prestijli üniversite sıralama sistemlerinden biri olan QS tarafından düzenlenen QS Worldwide 2015 etkinliğinde yaptığı sunumun ardından etkinliğin organizasyon ortağı olan Lobachevsky University (UNN)’ni ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Evgeny V. Chuprunov ile görüşmelerde bulundu.

 

Rektör Prof. Dr. Chuprunov, 1916 yılında kurulan ve gelecek yıl 100. yaşını kutlayacak olan Lobachevsky Üniversitesinin (UNN) uluslararasılaşma çalışmalarıyla hızla büyüdüğünü ve dünyanın pek çok ülkesinden çok sayıda uluslararası öğrencinin olduğunu belirterek Türkiye’den gelen Hitit Üniversitesiyle de ortak çalışmalar yapılabileceğini ifade etti. Özellikle Türkçe bölümünün bulunduğu eğitim birimleri başta olmak üzere diğer tüm eğitim birimlerinde öğretim elemanı değişiminin büyük önem taşıyacağını, böylelikle ortak akademik ve bilimsel çalışmalar yapabileceklerini dile getirdi. Prof. Dr. Chuprunov, Türkiye’de iş dünyasında turizm sektörü başta olmak üzere pek çok yerde Rusça’ya ihtiyaç duyulduğunun kendilerine iletildiğini, bu konu ile ilgili çözüm arayışlarında olduklarını belirterek Hitit Üniversitesi ile bu konuda da iş birliği yapabileceklerini söyledi.

 

Rektör Prof. Dr. Alkan da oldukça yeni bir üniversite olmalarına rağmen en temel işlevleri olan eğitim/öğretim faaliyetlerini sürdürmeye ek olarak tüm dünyada değişen ve dönüşen yükseköğretim sisteminin gereği olarak sadece ilimiz ve bölgemizde değil, uluslararasılaşma çalışmaları ile iş birliği yapabileceğimiz dünyanın her yerinde bulunmaya çalıştıklarını belirtti. Üniversitemizde dünyanın pek çok farklı ülkesinden, birçok uluslararası öğrenciye sahip olduğunu, bunun artması için de ciddi çabalar sarf edildiğini vurgulayan Prof. Dr. Alkan, özellikle YÖK tarafından uygulamaya konulan tüm dünyayı kapsayan bir değişim programı olan Mevlana’nın bu konudaki en önemli araçlardan biri olduğunu sözlerine ekledi.

 

Görüşmenin ardından Lobachevsky University ile Mevlana ve ikili iş birliği anlaşmaları imzalandı.

 

Yapılan bu anlaşmayla üniversitemizin 46 ülkede yer alan 121 üniversite ile yaptığı anlaşma sayısı 152’ye ulaşmış oldu. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube