Yayınlanma Tarihi: 13 Ekim 2015 Salı

Rektörümüz İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın’ı Ziyaret Etti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Bıyık, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Haklı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Evkuran ile birlikte İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın’ı ziyaret etti.

İlimizdeki tüm kamu görevlilerini, mesleki bilgi ve tecrübelerini geliştirmek ve Üniversitemizin sahip olduğu büyük bilgi birikimini paylaşmak üzere lisansüstü programlarımıza davet ettiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Camiler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen bu ziyarette; müftü ve din görevlilerinin bir çoğunun lisansüstü eğitimlerini Üniversitemizde sürdürdüklerini belirterek, Üniversitemizin Müftülüğümüzle başta İlahiyat Fakültesi olmak üzere, ilgili tüm birimleriyle ortak çalışmalar yaptığını ve İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın’ın İlahiyat Fakültemizde ders vermeye başlamasının da bunun somut bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Kuzey Kampüsümüze Müftülüğümüzle birlikte hareket ederek, projesi tamamlanmış olan Üniversite Camisinin yapımını en kısa sürede başlatmak istediklerini söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, işbirliğine her zaman kapılarının açık olduğunu belirterek vermiş oldukları desteklerden dolayı başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın ve Çorum İl Müftülüğüne teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dr. Ahmet Akın da Müftülük olarak lisansüstü eğitimini önemsediklerini ve din görevlilerinin alanlarında uzmanlaşmalarının öneminin bilinciyle hareket ettiklerini ifade ederek Üniversitemizin insan kaynağı yetiştirilmesi konusunda yapmış olduğu çalışmaları büyük bir beğeni ile takip ettiklerini belirtti. Müftümüz ayrıca daha önce olduğu gibi bundan sonra da ikili işbirliklerine ve kendilerine düşen görevlere her zaman her şekilde hazır olduklarını söyleyerek, Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a çalışmalarında başarılar diledi. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube