Yayınlanma Tarihi: 24 Ekim 2015 Cumartesi

Rektörümüz Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ile Birlikte MYO Kampüsümüzde İncelemelerde Bulundu

Çorum Milletvekilimiz Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, ilimizin ilk yükseköğretim kurumu ve ülkemizin en büyük ihtiyaçlarından olan teknik eleman yetiştirme konusunda büyük bir kaynak olan Meslek Yüksekokulu kampüsümüze yeni yapılan binalarda incelemelerde bulundular.

1976 yılında kurularak Türkiye’de ilk 13 Meslek Yüksekokulu arasında yer alan Meslek Yüksekokulumuzun, bünyesinde açılan istihdam odaklı programlarla birlikte gerek akademik ve idari kadro, gerekse öğrenci sayısı açısından büyük bir gelişme gösterdiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, MYO kampüsümüze yapılan modern binalarımızla birlikte çağın gerektirdiği eğitim-öğretim yaklaşımları göz önünde tutularak nitelikli insan yetiştirme noktasında öğrencilerimize daha iyi ortamlar oluşturabilmek için çalışmaların hızla devam ettiğini vurguladı.

MYO kampüsüne yapılan 2 bina bünyesinde Uzaktan Eğitim Merkezin, İl Sınav Merkezin, 250 kişilik Konferans Salonu, Sosyal Tesis, Kantin, Kapalı Otopark, Konukevi,  aynı anda 500 kişinin istifade edebileceği ve toplamda 2500 kişilik Yemekhane, 3 adet 100’er kişilik amfi, öğretim elemanlarımız ve idari personelimiz için ofislerin yer aldığını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin ilimize örnek bir yapılanma içerisinde olduğunu söyleyerek uluslararası standartlara uygun olarak yapılan modern binaların ülkemize, ilimize ve bölgemize büyük katkılar sağlayacağının altını çizdi.

İllerin gelişiminde üniversitelerin büyük bir role sahip olduğunu ve Üniversitemizin Çorum’un gelişimine oldukça katkısı olduğuna inandığını ifade eden Çorum Milletvekilimiz Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, kısa süre içerisinde Hitit Üniversitesi’nin her anlamda büyük bir gelişim gösterdiğini belirterek Üniversitemizin modern ve ferah yapılara kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Üniversitemizde tamamlanan ve yapımı devam eden binaları yakından takip ettiğini belirten Kurt, Üniversitemizin tamamlanan projelerle birlikte daha da güçlendiğini, gerek eğitim birimleri gerekse üniversite-sanayi işbirliği noktasında önem arz eden Teknokent ve HÜBTUAM binaları ile en kısa sürede hak ettiği yere ulaşacağını vurgulayarak Çorum’u ve Üniversiteyi bir marka haline getirmek için her kesimle ortak iş birliği içerisinde çalışmalarını hızla sürdüren Rektörümüze ve Üniversitemize destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube