Yayınlanma Tarihi: 11 Kasım 2015 Çarşamba

Rektörümüz Akademik Birim Ziyaretlerine Teknik ve Sosyal Bilimler MYO İle Devam Etti

Akademik birim ziyaretleri kapsamında Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Teknik Bilimler ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarıyla bir araya geldi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez, Meslek Yüksekokulumuzun bünyesinde barındırdığı mevcut bölümleriyle ve alanında uzman öğretim elemanlarıyla başarılı çalışmalar yaptığına dikkat çekerek Rektör Prof. Dr. Alkan’a bu zamana kadar yaptığı ve bundan sonra da artarak devam edeceğine inandığı değerli katkılarından dolayı teşekkür etti.

Gerçekleştirmiş olduğu sunum beraberinde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda yapılan çalışmalar ve ileriye dönük olarak hayata geçirmeyi planladıkları etkinlikler hakkında bilgiler veren Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, başta bilimsel çalışmalar olmak üzere pek çok farklı alanda sosyal/kültürel etkinlik düzenlediklerini ve düzenlemeye devam edeceklerini belirterek desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti.

Görevde bulunduğu süre içerisinde Üniversitemizde yapılan çalışmalara ilişkin genel bilgi paylaşımında bulunan Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin mensuplarının gayretli çalışmaları beraberinde paydaşlarından aldığı desteklerle hızlı bir gelişim gösterdiğine dikkat çekti.

1976 yılında kurularak Türkiye’de ilk 13 Meslek Yüksekokulu arasında yer alan ve 40. Yılını kutlayacağımız Meslek Yüksekokulumuza verilen desteklerin hız kesmeden devam edeceğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Alkan, Teknik ve sosyal Bilimler MYO bünyesinde açılan istihdam odaklı programlarla birlikte gerek akademik ve idari kadro, gerekse öğrenci sayısı açısından büyük bir gelişme gösterdiğini ifade ederek MYO kampüsümüze yapılan modern binalarımızla birlikte öğrencilerimize daha iyi ortamlar oluşturabilmek için çalışmaların hızla devam ettiğini vurguladı.

Meslek Yüksekokullarının ülkemizde büyük bir boşluğu doldurduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, MYO’ların doğru konuşlandırıldığı zaman ülkemizin gelişimine büyük katkılar sağlayacağını belirterek Sosyal Bilimler ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun bu anlamda önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Türkiye’de mühendisten daha çok alanında yetkin ara elemana ihtiyaç olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, ara elemanların sürdürülebilir kalkınmada önem arz ettiğini vurgulayarak MYO’ların üniversite-sektör işbirliği, iş başı eğitim konsepti ile sektörün tüm ihtiyaçlarını karşılayacak birimler olduğunun altını çizdi. 

İstihdam odaklı bölüm/program açmaya özen gösterdiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, bu çerçevede MYO’larımızda %97’lik bir doluluk oranına ulaşıldığını vurgulayarak “Üniversitemiz, son yıllarda ciddi yol kat etti. URAP sıralamalarındaki yükselişimiz devam ediyor. Yaşanan gelişmeler gerçekten çok gurur verici. Oluşan bu sinerji ve beraberinde yapılan gayretli çalışmalarla Üniversitemizin hızla gelişimine devam edeceğine inancım tamdır” diyerek tüm öğretim elemanlarına katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube