Yayınlanma Tarihi: 15 Kasım 2015 Pazar

“Bütün Yönleriyle Çorum” İsimli Sempozyum İçin Somut Adımlar Atıldı

Üniversitemiz, Çorum Belediyesi ve Çorum İnsani Değerler Platformu işbirliğinde ilimizde gerçekleştirilecek olan “Bütün Yönleriyle Çorum” başlıklı etkinlik için çalışmalar başlatıldı. Bu kapsamda Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum İnsani Değerler Platformu Sözcüsü Seyfettin Zengin, İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muammer Cengil ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık’ın bir araya geldiği toplantıda söz konusu etkinlik için yapılacak çalışmalar ele alındı.   

Üniversitemizin her fırsatta STK temsilcileriyle bir araya geldiğini ve “Üniversitelerin sadece eğitim veren kurumlar olmadığına aynı zamanda bulunduğu şehrin hatta bölgenin sosyo-kültürel kalkınmasına da katkı sağlaması gerektiğine yürekten inanıyoruz” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bu çerçevede Çorum İnsani Değerler Platformu ile yapılan toplantıda alınan kararlardan birisi olan ve Kültür, Sanat, Turizm, Edebiyat konuları başta olmak üzere ilimizle ilgili her türlü konunun ele alınacağı “Bütün Yönleriyle Çorum” Sempozyumu kapsamında bir araya gelindiğini ifade etti. 

Çorum ile ilgili hemen her konuda bilimsel çalışmaların sunulacağı sempozyumun hem ilimizin tanınırlığının artması hem de farkındalık oluşturmak adına büyük önem arz ettiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Alkan, etkinlik sonrasında elde edilen sonuçların kapsamlı ve nitelikli bir şekilde kamuoyuna duyurulmasının da sosyal gelişime büyük katkılar sağlayacağına inancının tam olduğunun belirterek üniversitelerin içinde yer aldığı toplumlarla yakın ilişkiler kurarak, sinerji oluşturmaları ve toplumun marka değerini artıracak projeler geliştirmesi gerektiğinin önemine dikkat çekti.

Çorum İnsani Değerler Platformu Sözcüsü Seyfettin Zengin de Çorum’un tarihi ve kültürel dokusunun anlatılacağı akademik bir platform içerisinde yer almaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Üniversitemiz ile ilimizin gelişimine katma değer sağlayacak her türlü projeyi gerçekleştirmeye hazır olduklarını vurguladı.

Çorum ile ilgili hemen her konuda çalışmaların sunulacağı “Bütün Yönleriyle Çorum” başlıklı Sempozyumu 28-30 Nisan 2016 tarihleri arasında Çorum’da gerçekleştirilecek olup konu ile ilgili tüm detaylar www.corum2016.hitit.edu.tr adresinde yer almaktadır.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube