Yayınlanma Tarihi: 23 Kasım 2015 Pazartesi

Rektörümüz Akademik Birim Ziyaretlerine Devam Ediyor

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan akademik birim ziyaretlerine Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü öğretim elemanlarıyla bir araya gelerek devam etti.

Üniversitemizde yapılan çalışmalar ve planlana projeler hakkında bilgi paylaşımında bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi’nin eğitimde, bilimde, kültürde, sanatta ve sosyal hayatta, kısacası yaşamın her alanında marka ve bir dünya üniversitesi olma hedefiyle kısa süre içerisinde nitelik ve nicelik olarak gelişerek, büyük mesafeler kat ettiğini belirtti. Eğitim faaliyetleri beraberinde sahip olduğu bilgi birikimi ile bulunduğu topluma her anlamda fayda sağlamayı amaçlayan Üniversitemizin, tüm mensuplarımıza daha iyi imkanlar sunmanın çabası ve gayreti içerisinde olduğunu açıkladı.

Üniversitemiz bünyesinde yer alan Enstitülerimizde açılan yeni programlarda her geçen gün artan sayıda öğrencimize lisansüstü eğitimi verildiğinin altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, öğrencilerimize gerek kendi alanlarında uzmanlaşma, gerekse farklı disiplinlerde çalışmalar yapma fırsatı verildiğini ifade ederek nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde lisansüstü eğitimin önemine dikkat çekti.  

25’e ulaşan lisansüstü program sayısı ve 1400’e yakın öğrencisiyle Enstitülerimizde yaşanan gelişimin memnuniyet verici olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin ilimizde kurduğu yakın diyaloglar sonucunda sadece kendi öğrencilerimiz değil, ilimizin kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olan kamu görevlileri, özel sektörde farklı alanlarda çalışan meslek adamlarımız, sanayicilerimiz ve işadamlarımız da kariyerlerini, mesleki bilgi ve tecrübelerini geliştirmek, Üniversitemizin sahip olduğu büyük bilgi birikimini paylaşmak, ilimizde bir sinerji oluşturmak üzere lisansüstü programlarımızda eğitimlerini sürdürdüklerini vurguladı.

Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından çıkarılan Hittite Journal of Science dergisi ile Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi’nin çalışmaları hakkında bilgiler alan Rektör Prof. Dr. Alkan, “Dergilerimizin sürekli yükselen bir ivmeyle başarılı çalışmalarına devam ediyor olması mutluluk verici. Elde edilen bu başarı Üniversitemizde oluşturulan sinerjinin ve hep birlikte sarf edilen yoğun gayretin sonucunda meydana geliyor. Tüm öğretim elemanlarımıza gayretli ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube