Yayınlanma Tarihi: 05 Kasım 2015 Perşembe

STK’larla “Proje Döngü Yönetimi” Konusunda Çalışmalara Başlandı

Çorum İnsani Değerler Platformu ile daha önce yapılan toplantıda gündeme alınan çalışmalardan biri olan  “Proje Döngü Yönetimi” konusunda çalışmalara başlandı. Yapılan görüşmede; Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Proje Koordinasyon Birimi Eş Başkanı Okt. Mehmet Aydınkal ve İnsani Değerler Platformu Sözcüsü Seyfettin Zengin yer aldı.

Üniversitemizin STK’larla yaptığı ikili iş birliklerinin somut çıktılarını almaya başladığını, bu nedenle STK’larla ortak projeler yapmayı çok önemsediklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bu bağlamda bir bölgenin kalkınmasında rol oynayan en büyük paydaşlardan biri olan STK’ların bulundukları bölgeye daha fazla katma değer sağlamaları için çeşitli çalışmalarda bulunulduğunu dile getirerek “Biz kapılarımızı herkese açtık ve her alanda toplumla iç içe bir çalışma anlayışıyla hareket ediyoruz. “ diye konuştu. 

Bu kapsamda Üniversitemiz tarafından 60 kişiden oluşan STK üyesi gruba “Proje Döngü Yönetimi” eğitiminin verileceğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  karşılıklı iş birliği faaliyetlerinin sürdürülebilir kalkınmada önem arz ettiğini vurgulayarak STK’ların bulundukları bölgeye daha fazla katma değer sağlamaları adına Üniversitemizin her türlü desteğe hazır olduğunu ve bu bağlamda STK’lara yönelik “Proje Döngü Yönetimi” düzenlenmesi kararının alındığının altını çizdi.

Yapılan görüşmeler neticesinde, içerisinde bulundurduğu üyelerinden alınan başvurular tamamlanmış olup 60 kişilik ekibe, Üniversitemiz Proje Koordinasyon Birimi tarafından “Proje Yazma Eğitimi” verilmesinin planlandığını açıklayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bu sinerjiyle Üniversitemizin her geçen gün daha da büyüdüğünü ifade etti.

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (HİTİTSEM) ücretsiz olarak verilecek olan eğitimler, 7 Kasım 2015 tarihinde başlayacak olup ikişerli gruplar halinde toplamda 4 hafta teorik, 1 hafta da atölye çalışması şeklinde gerçekleştirilecektir.

Aynı zamanda eğitim kapsamında sorun analizi, hedef kitle ve paydaş analizi, bütçeleme, mantıksal çerçeve konularına ek olarak Erasmus + programı eğitimi kapsamında hareketlilik projeleri tanıtılacaktır. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube