Yayınlanma Tarihi: 22 Aralık 2015 Salı

Üniversitemiz Öğretim Görevlileriyle Rektörümüz Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemizin öğretim görevlileriyle Rektörlük Konferans Salonu’nda bir toplantı gerçekleştirdi.

Üniversitemizde gerçekleştirilen çalışmalar ve ileriye dönük projeksiyonlar hakkında bilgi paylaşımında bulunmak, öğretim görevlilerinin sorunlarına çözümler bulabilmek adına Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bu kapsamda meslek yüksekokullarımızın geçmişten günümüze kadar geçen sürede geçirdiği değişikliklere değindi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, akademik ve idari personel sayısının toplamda 1000’e ulaştığını, öğrenci sayımızın ise yaklaşık 16 bin olduğu bilgisini vererek Üniversite olarak çok ciddi anlamda sayısal bir artış yaşadığımıza dikkat çekti. 

En büyük yatırımların Meslek Yüksekokullarına yapıldığını ve bu kapsamda öğretim elemanlarımızın en güzel şekilde yararlanacağı şekilde fiziki mekanlara sahip olduklarını ve olacaklarını sözlerine ekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, YÖK tarafından getirilen kalite standartından da bahsederek bu anlamda sürdürülebilirliğinin sağlanmasının amaçlandığını ifade etti. 

Bir dünya üniversitesi olarak yola çıkmanın çok büyük sorumluluğunu taşıdıklarını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Dünya değişiyor. Meslek yüksekokullarına gereksinim artıyor."  diye konuşarak işbaşı eğitimiyle farklı bir vizyon kazanıldığını ve bu şekilde güzel bir konseptin yaratıldığını belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan öğretim görevlilerinin yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam etmeleri isteğinde bulunarak gücünün yettiği kadar bu anlamda kendilerine destek olacağını ifade etti.

BAP biriminden öğretim görevlilerimiz için proje desteği verilemediğini ancak yurt dışı ile ilgili yönergede yapılan değişikliklerle yurt dışına çıkma imkânından faydalanmalarını isteyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, sadece merkezimizde değil, ilçelerimizdeki Meslek Yüksekokullarında da başlatılan çalışmalar sonucunda önemli gelişmelerin kaydedildiğini ve sonuçlar alınmaya başlandığını söyledi.

Aynı zamanda bu sene Meslek Yüksekokulumuzun kuruluşunun 40.yılı olması itibarıyla geçmişten bugüne gelinen noktada, çok büyük mesafe kat edildiğini ve bu anlamda fiziki mekanlarda da merkez dahil ilçelerimizde de yapılan, yapılacak ve temeli atılan MYO’ların son teknolojiyle yapıldığını dile getiren Prof. Dr. Alkan, bu mekanlarda trijenerasyon sisteminin kullanıldığını, bunun sonucunda ısıtma ve soğutmasını kendisi sağlayan bir Üniversite olarak bu sistemin hiçbir üniversitede olmadığını sadece birkaç kurumda olduğunu da sözlerine ekleyerek bu mekanları oluşturmada örnek bir yapılanmaya gitmek istediklerini ifade etti.

Üniversite-sanayi iş birliğinin önemine değinerek her iki tarafın da kazançlı çıkması gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Alkan, “Topluma sırtını dönmek devri bitti. Bulunduğunuz şehirde etkileşimli çalışılması çok önemli.” diye konuşarak “Sadece bina yapmak değil, yapılan fiziki mekânların topluma geri dönmesi son derece önemli ve bu noktada çalışmalar yapılması gerekiyor.” dedi.

“Toplumun en üst seviyesiyiz. Dünyanın neresine giderseniz gidin her yerde hocasınız. Toplumu değiştirecek olanlar da bizleriz.” diye konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “200 üniversiteyle yarışıyoruz. Güçlü olan ayakta kalacak. Çünkü sistem ona doğru gidiyor. Önemli olan sadece ulaşılan öğrenci sayısı değil, aynı zamanda mezun olan öğrencinin istihdam edilmesi son derece önemli.” vurgusunda bulundu.

Üniversitemizin öğrenci-akademisyen anlayışının 1’e 25 olduğu bilgisini veren Prof. Dr. Alkan, bu standartta Üniversitemizi genişletmeye çalışıyoruz.” diye konuşarak “Gayret edersek yapılamayacak hiçbir şey yok. Mazeret üretenler değil, elini taşın altına koyabilenler tarihe imza atanlar oluyor” şeklinde konuştu.

2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarının Türkiye’deki Üniversitelerin 2015-2016 sıralama sonuçlarından bahseden Rektör Prof. Dr. Alkan, buna göre aralarında Üniversitemizin de bulunduğu “2000 Yılından Sonra Kurulan Üniversiteler Genel Sıralaması”nda Üniversitemizin 2014 yılına göre 10 basamak yükselerek 16. sıraya yerleştiği bilgisini vererek “Üniversitemizin gelmiş olduğu bu nokta, başarımızı açıkça gösteriyor ve bu başarı sizlerin yoğun gayretleri sonucunda elde edilen bir başarıdır.”  diye konuştu.

Atama-yükseltme kriteri ve intihal konularında bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemiz öğretim elemanlarına daha iyi imkânlar sunmanın çabası ve gayretiyle Rektörlüğümüze gelen taleplerin azami ölçüde karşılanmaya çalışıldığını ifade ederek oluşan bu sinerji ve yapılan gayretli çalışmalarla Üniversitemizin hızla gelişimini sürdüreceğine inandığını belirtti.

Soru-cevap kısmıyla sona eren toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, öğretim görevlilerinin katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube