Yayınlanma Tarihi: 23 Aralık 2015 Çarşamba

Üniversitemiz İlk Doktora Öğrenci Mezununu Verdi

Her geçen gün gelişen ve zenginleşen enstitüleri bünyesinde yer alan 25 lisansüstü programıyla çalışmalarına hızla devam eden Üniversitemiz, ilk doktora öğrencisi mezun etti.

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü, Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalında “İki Zaman Düşüncesi: Öznel ve Nesnel Zaman” konulu doktora tez savunmasını başarıyla tamamlayarak doktora programından mezun olan Feyza Ceyhan Çoştu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Evkuran, İlahiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Şaban Haklı ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

Üniversitemizin doktora programından ilk mezununu vermesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, ilk mezunumuz Feyza Ceyhan Çoştu’yu tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

“Yükseköğretimin bir parçası olan ve gerçekleştirilen araştırma ve geliştirme çalışmalarıyla gerek bilginin üretilmesi ve hayata aktarılması gerekse nitelikli insan gücü yetiştirme noktasında fonksiyonları olan lisansüstü eğitim stratejik bir öneme sahiptir. Bir ülkenin hem uzman insan gücü ihtiyacı, hem de akademisyen ve araştırmacı ihtiyacının karşılanması açısından oldukça önemlidir” diyerek Üniversitemizin lisansüstü eğitimi çok önemsediğini bir kez daha vurgulayan Rektör Prof. Dr. Alkan, 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında 4 yüksek lisans programında 114 öğrenciye sahip olan Sosyal Bilimler Enstitüsünde, bu yıl itibariyle 11 yüksek lisans ve 5 doktora programı olmak üzere 16 lisansüstü programda 1040 öğrencinin eğitimlerini sürdürdüğü bilgisini paylaştı.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Üniversitemizin lisansüstü eğitime vermiş olduğu önemin Enstitülerimiz bünyesinde her geçen yıl açılan yeni programlarla ve diğer üniversitelerle ortak lisansüstü programlar açılmasına dönük gerçekleştirilen çalışmalarımızla bir kez daha ortaya çıkmaktadır” dedi.  



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube