Yayınlanma Tarihi: 10 Şubat 2015 Salı

Yabancı Uyruklu Bir Öğretim Elemanımız Daha Göreve Başladı

Yabancı dil öğretimi ve uluslararası ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem veren Üniversitemizde, yabancı uyruklu bir öğretim elemanımız daha göreve başladı.

Yabancı Uyruklu Öğretim Elemanı olarak Mısır’dan gelen ve Üniversitemizde göreve başlayan  Yrd. Doç. Dr. Mohamed Rızk Abdelhamid Shoeir, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şahabettin Ergüven ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

Bilimin evrenselliğine ve uluslararası etkileşimin önemine inanan Üniversitemizin eğitim-öğretim faaliyetlerinin sadece yerel düzeyde değil, uluslararası arenada ele alınması gerekliliğine inandığını ve bu yolda somut gelişmeleri görmenin Üniversitemiz adına gurur verici olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan,  öğretim elemanı kadrosunu her geçen gün daha da artıran Üniversitemize dünyanın dört bir yanından gelen taleplerin giderek artmakta olduğunu belirtti. Üniversitemizdeki yabancı uyruklu öğretim elemanı sayısının daha da artırılması için gayretlerin ve girişimlerin devam edeceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, yabancı uyruklu öğretim elemanımız Yrd. Doç. Dr. Mohamed Rızk Shoeir’e başarılar diledi.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalında göreve başlayan Yrd. Doç. Dr. Mohamed Rızk Shoeir de kendisine gösterilen yakınlıktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Üniversitemiz bünyesinde görev almaktan mutlu olduğunu ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Mohamed Rızk Shoeir, Üniversitemiz İlahiyat Fakülte’sinde hazırlık, lisans ve lisansüstü derslere doğrudan katkı sağlayacağı gibi HİTİTSEM bünyesinde açılacak kurslarda Arapça eğitimi de verecektir. Yrd. Doç. Dr. Mohamed Rızk Shoeir, dersler dışında kalan zamanlarını Üniversitemizde Arapça yazılan makaleleri dil bilgisi ve yazım hataları yönünden kontrol etme görevlerini de üstlenecektir. 

Göreve başlayan bu öğretim elemanımızla birlikte, Üniversitemizdeki yabancı uyruklu öğretim elemanı sayısı 12’ye ulaşmıştır.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube