Yayınlanma Tarihi: 19 Şubat 2015 Perşembe

Bankacılık ve Finans Bölümü ile Mevduat Bankalarına Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Selçuk Kendirli, Yrd. Doç. Dr. İlker Sakınç ve Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı ile Dr. Cihat Savsar ile birlikte İlimizde faaliyet gösteren Türkiye Halk Bankası A.Ş., Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Akbank T.A.Ş., Türkiye İş Bankası A.Ş., Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O., Türkiye Garanti Bankası A.Ş.’ye ziyarette bulundu.

Bankacılık ve Finans Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selçuk Kendirli de bölüm müfredatının Türkiye’deki diğer Bankacılık ve Finans Bölümlerinin yanı sıra özellikle ABD ve İngiltere’deki müfredatları ile de karşılaştırılarak son haline getirildiğini ifade ederek Bankacılık ve Finans Bölümü mezunlarının istihdam konusunda en şanslı bölüm olduklarını, finans dünyasının gelişmesi ile birlikte öğrencilerimizin bu sektörde kolaylıkla yer alacaklarına inandığını ifade etti.

Bankaların Sermaye Piyasası Lisanslama sınavları konusundaki talepleri ile ilgili olarak da Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (HİTİTSEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. E. Savaş Başcı da gerekli hazırlıkları yaptıklarını, Bölüm öğretim üyelerinin bu eğitim için hazır olduklarını ifade ederek bu amaçla tanıtım ve talep toplama amacıyla hazırlanan eğitim dokümanlarının banka çalışanlarına ulaştırılmasının büyük yarar sağlayacağını belirtti. Yrd. Doç. Dr. Başcı, ayrıca bankaların özel eğitim talepleri olması durumunda da gerekli desteği verebileceklerinin altını çizdi. 

Geçtiğimiz hafta Katılım Bankalarıyla yapılan görüşmelerin ardından Mevduat Bankalarını ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Bölüm öğrencilerinin Bankalarda Staj yapabilmesi, eğitim sürecinde bankalardan destek alınması konularına değinerek sektör desteğinin Bankacılık ve Finans bölümü için ne kadar önemli olduğunu belirtti. Nisan ayı ilk haftasında yapılması planlanan “Katılım Bankacılığında Yeni Ufuklar” konulu etkinliğe davette bulunan Rektör Prof. Dr. Alkan, ayrıca Ekim ayında düzenlenecek olan 19. Finans Sempozyumu hakkında da bilgi paylaşımında bulunarak süregelen ve alanında Türkiye’de tek olan bu sempozyuma ev sahipliği yapacak olmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Ziyarette bankacılık sektörünün de bu sempozyumda yer almasının son derece önemli olduğu vurgulanarak sponsorluk konusunda neler yapılabileceği konuşuldu.

Bölüm öğrencilerinin şu an 1. Sınıfta olduklarını ancak gelecek yıllardan itibaren bu bölüme daha fazla talep beklediklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Alkan, bu artan talebe bağlı olarak staj ve işbirlikleri konusunda da destek beklediklerini ifade ederek Bölüm öğretim üyelerinin ileriki dönemlerde yapacağı müracaatlar ile Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programlarının açılacağını ve bölgemizde finans alanında tez ve diğer akademik çalışmaların daha da artacağını vurguladı. Bankacılık sektöründeki bu ziyaretlerin devam edeceğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversite-Sektör işbirliği konusunda Bankacılık ve Finans Bölümü’nün yoğun çalıştığını ve ileriki dönemlerde de güzel atılımların yapılacağını sözlerine ekledi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube