Yayınlanma Tarihi: 22 Şubat 2015 Pazar

Rektörümüz Çorum TSO Başkanını Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemiz Bankacılık ve Finans Bölümü öğretim elemanları ile birlikte Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO)  Başkanı Çetin Başaranhıncal’ı ziyaret etti.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın Üniversitemizin her türlü etkinlik ve projesine destek olduğunu,  Çorum’da üniversite- sanayi işbirliğinin geliştirilmesi adına her iki kurumun da önemli projeler gerçekleştirdiğini ifade eden Rektörümüz Prof.Dr. Alkan, göreve geldiklerinden bu yana her çalışmada ve her projede yanlarında gördükleri, her zaman desteklerini aldıkları TSO ile birlikte pek çok farklı çalıma yapmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Rektör Prof.Dr. Alkan, hızla değişen ve dönüşen dünyamızda her kurum ve kuruluşun ayakta kalmak, büyümek ve küresel aktörler olarak sektörlerinde yer almaları için Ar-Ge faaliyetleri yaparak yüksek katma değerli, marka ürünler üretecek teknolojiye sahip olunması gerektiğini, bu kapsamda da üniversite-sektör işbirliğine önem vermemiz gerektiğini  ifade ederek, TSO ile işbirliğinin bu çerçevede çok önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Görüşmede, geçtiğimi yıl kurulan ve bu sene de ilk kez öğrenci alan İİBF-Bankacılık ve Finans Bölümü tarafından Nisan ayında gerçekleştirilecek olan ve katılım bankacılığı’nın mevcut durumu ile ileriye dönük projeksiyonların ele alınacağı Katılım Bankacılığında Yeni Ufuklar isimli etkinliği birlikte düzenlemekten büyük bir memnunyet duyduklarını dile getiren Prof.Dr. Alkan, ayrıca 21-24 Ekim 2015 tarihleri arasında Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenecek olan 19. Finans Sempozyumu hakkında da bilgiler vererek alanında Türkiye’de tek olan bu sempozyuma Çorum’a yakışır bir ev sahipliği yapabilmek için başta Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere tüm işbirliklerine açık olduklarını ifade etti ve ilimizde üniversite-sanayi işbirliği konusunda bir köprü vazifesi gören ÇTSO ile her anlamda desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ÇTSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’a,başta yönetim kurulu olmak üzere, tüm üyelere teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ÇTSO Başkanı Çetin Başaranhıncal da, ÇTSO ile Üniversitemizin birçok çalışmaya imza attığını, Üniversite ile Oda’nın yan yana olduğu en önemli projenin ise Teknokent olduğunu söyleyerek ÇTSO olarak her zaman Üniversitemizin yanında olduklarını vurguladı. Kamu kurum ve kuruluşlarla yapılan işbirliklerinin yanı sıra Hitit Üniversitesi’nin gerçekleştirmiş olduğu etkinliklerle birlikte toplumla her anlamda iç içe olan bir üniversite olduğunu belirten Başaranhıncal, birlikte yapılacak tüm etkinliklere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

İlimize çok büyük güç ve katma değer sağlayan Üniversitemiz ile Ticaret ve Sanayi Odası arasında oluşturulan işbirliğinin her geçen gün artarak devam edeceğinin altını çizen Başaranhıncal, Hitit Üniversitesi’nin iş dünyasına ve ilimize göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a teşekkür etti.

Ziyarette bilişim teknolojilerine bağlı olarak yaygınlaşan e-ticaret konularında ve ilimizde ne tür çalışmalar yapılabileceğine dair fikir alışverişinde bulunuldu.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube