Yayınlanma Tarihi: 26 Şubat 2015 Perşembe

Çine/Tepecik: Arzawa-Mira Ülkesinin Güneyinde Bir Merkez Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Arkeoloji Bölümü tarafından Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda "Çine/Tepecik: Arzawa-Mira Ülkesinin Güneyinde Bir Merkez" konulu konferans düzenlendi.

Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevinç Günel tarafından verilen konferansta; Prof. Dr. Günel, Aydın'ın Çine ilçesinde yer alan Tepecik yerleşkesinde yürütmekte olduğu kazı çalışmalarını ele alarak Tepecik yerleşmesinin Orta ve Geç Tunç dönemlerine ışık tutan yeni dönem arkeolojik verilerini değerlendirdi.

Prof. Dr. Günel ayrıca, kazılar neticesinde ön plana çıkan ve Miken kültürünün seramik geleneğini temsil eden seramik buluntuları ve Hitit Medeniyetinin Batı Anadolu'daki etkisini ortaya koyan hiyeroglif yazıtlı mühür baskıları ile Tepecik yerleşkesinin çevre kültürlerle stratejik etkileşimi olan bir merkez olduğunu ifade etti.