Yayınlanma Tarihi: 03 Şubat 2015 Salı

“Yöneticilik Formasyonu Kazandırma Kursları” Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün yeni görevlendirilen ve halen okul müdürlüğü görevini sürdüren yöneticilerin yürüttükleri görevlerde başarılı olmaları, vizyoner bir bakış geliştirebilmeleri, değişim ve gelişmeleri takip edebilmeleri, kişisel ve mesleki gelişimlerini sürdürebilmeleri için “Yöneticilik Formasyonu Kazandırma Kursları” adı altında düzenlediği her biri 30 saatten oluşan üç kademeli kurs 02.02.2015 Pazartesi günü başladı.

Üniversitemiz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen kurs merkez ilçe, Sungurlu, Osmancık, Alaca ve İskilip olmak üzere 5 merkezde eş zamanlı olarak başladı. Merkez ilçe kursuna merkezden 83, Dodurga, Laçin, Mecitözü, Oğuzlar, Ortaköy ve Uğurludağ ilçelerinden 33 olmak üzere toplam 116 okul müdürü katılıyor. Diğer merkezlerde ise Sungurlu’da 34, Osmancık’ta 35, Alaca’da 23, İskilip’te 26 okul müdürü aynı anda “Yöneticilik Formasyonu Kazandırma Kursu”na başladı.

“Yöneticilik Formasyonu Kazandırma Kursu”nun I. Kademesinde öğretim liderliği, vizyon ve strateji geliştirme, yönetsel ve mesleki etik, okul kültürü ve örgütsel davranış, proje yönetimi, eğitimde kalite yönetimi gibi konular Üniversitemiz öğretim üyeleri ile alanında uzman İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli tarafından işlenecektir.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük “Yöneticilik Formasyonu Kazandırma Kursları”na ilişkin yaptığı açıklamada, günümüzde gelişmiş ülkelerin kurum personelinin değişim ve gelişimine yönelik çalışmalara büyük kaynaklar ayırıldığını, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bünyesinde de düzenlenen bu ve benzeri eğitimlerin önemli bir yeri olduğunu vurguladı. Eğitimde anahtar konumunda olan okul yöneticilerimizin başarılı olması, kendilerini geliştirmesi ve her bakımdan yetkin olması gerektiğini vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Büyük, “Bir okul yöneticisi, okulu sosyal çevresine yararlı kılmaya çalışmalı, gelişen ve hızla değişmekte olan dünyanın yeniliklerini etkin bir şekilde takip ederek, bunu kurumda görevli personele, öğrencilere, velilere yansıtmalı ve böylece okulu bir marka haline getirmelidir” dedi.

Tüm kurumlarımızın bir aile ortamı içerisinde, ekip ruhuyla çalışarak ilimizde eğitimin kalitesini yükselteceğine ve başarı seviyesinin arttırılması için gerekli hassasiyeti göstereceğine inancının tam olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Büyük, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a ve kursta görev alan akademisyenler ile eğitimcilere verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini ileterek tüm kursiyerlere başarılar diledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan da kamunun, özel sektörün ve STK’ların ortak hareketinin önemine dikkat çekerek Üniversitemizin tüm paydaşları ile uyum içerisinde ortak çalışmalar yaptığını ve “Yöneticilik Formasyonu Kazandırma Kursları”nın da bunun somut göstergelerinden bir tanesi olduğunu açıkladı. “Üniversite olarak iyi bir iletişimle, tüm kurumlarımızla etkileşim sağlanabilmesi için üzerimize düşeni yapma gayretindeyiz” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, çözüm odaklı bir anlayışla çalışmalarını sürdüren Üniversitemizin tüm kurumlarımıza her türlü ortak proje ile desteğe açık olduğunu ifade etti.

“Ne kadar donanımlı ve ne kadar bilgi birikimimizi artırırsak o kadar başarılı oluruz” diyerek “Yöneticilik Formasyonu Kazandırma Kursları”nın katılımcıların bilgi, beceri ve yeterliliklerinin daha da geliştirilmesinde büyük fayda sağlayacağına inandığını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, bulunduğu yöreye, topluma  her  anlamda  katkı sağlama misyonu ile çalışmalarını özverili bir şekilde yürüterek her geçen gün yeni bir başarıya imza atan Üniversitemizin, bu önemli çalışmada yer almasından duyduğu memnuniyeti sözlerine ekleyerek katılımcılara başarılar diledi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube