Yayınlanma Tarihi: 10 Mart 2015 Salı

Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL) Öğrencilerinden Rektörümüze Ziyaret

Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, Okul Müdürü Hüseyin Kır ve meslek dersleri öğretmeni Fatih Güney beraberinde Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret ettiler.

Üniversitemizdeki memnuniyet verici gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Kır, okullarının yaptığı faaliyetlere ilişkin bilgi paylaşımında bulunarak Suriyeli, Iraklı ve İranlı yabancı uyruklu öğrencilerin okullarında öğrenim gördüğünü ve bu yabancı uyruklu öğrenciler tarafından da Arapça dergisi çıkarıldığını açıkladı.

Çorum Anadolu İHL’de Öğrenci Meclis Başkanlığı kurulduğunu ve burada yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi paylaşımında bulunan Kır, önemli başarılar elde eden İmam Hatip Liselerinin her geçen gün sayılarının da arttığına dikkat çekerek “Her şey normalleşiyor, güzelleşiyor ve potansiyelimiz ortaya çıkıyor. Artık gerçek gücümüzü gerçek yerlerde harcamaktayız” dedi.

Çorum Anadolu İHL’de öğrenim gören yaban uyruklu öğrencilerin lisans eğitimlerini de Üniversitemizde almak istediklerini belirten Kır, İHL’ye vermiş oldukları destekler için Rektör Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti.

Ziyaretten ve Çorum Anadolu İHL’de yabancı uyruklu öğrencilerin öğrenim görmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Rektör Prof. Dr. Alkan, eğitim-öğretim faaliyetlerinin sadece yerel düzeyde değil, uluslararası arenada da ele alınması gerekliliğine dikkat çekerek bu bilinçten hareketle Üniversitemizdeki yabancı uyruklu öğrenci sayısının da her geçen daha da arttığını ifade etti.

“Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen ve problemlere çözüm üretebilen bireyler yetiştirmek amacıyla 1913 yılında açılan İmam Hatip Liseleri; insana, düşünceye, özgürlüğe ve ahlaka dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunarak küresel değişim ve gelişime paralel olarak insanların yaratılış amacına uygun olarak kendini sürekli geliştirmek ve olgunlaştırmak amacına ulaşmada bir kılavuz görevini yerine getirmektedir” diyerek sözlerine “Mesleğe ve yükseköğrenime hazırlayıcı programlar uygulayan imam-hatip liseleri; hem dini öğretimimiz, dini hayatımız için hem de Milli Eğitim sistemimiz için büyük bir öneme sahiptir” şeklinde devam eden Rektör Prof. Dr. Alkan, “Ülkemizin din eğitimi tecrübesinin en önemli kurumlarından biri olan İmam Hatip Liselerinin 100 yıl öncesinden başlayan bu yürüyüşü dünyanın birçok Müslüman ülkesinde de model olarak görülmektedir” dedi.

Dün olduğu gibi bugün de en önemli ihtiyacımızın insan gücü olduğuna dikkat çekerek bu bağlamda “Tüm eğitimcilere çok büyük bir görev ve sorumluluk düşüyor” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, milletimizin, kültürümüzün ve değerlerimizin derin vicdanına tercüman olan İmam Hatip Liselerinin, bir lisenin ötesinde bir ilim yurdu olduğunu belirterek bu başarıda emeği geçenleri tebrik etti.

İHL ile her zaman iş birliğine hazır olan Üniversitemizin İmam Hatip Liselerinin yanında olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin Üniversitemizi tercih etmek istemelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek öğrencilere başarılar diledi. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube