Yayınlanma Tarihi: 11 Mart 2015 Çarşamba

İlimizde Üniversite-Sanayi İşbirliği Emin Adımlarla İlerliyor

Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla TEKNOKENT A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri, Çorum Valisi Ahmet Kara’yı makamında ziyaret etti.

TEKNOKENT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, ÇOSİAD Başkanı Bülent Karadayı, ÇOSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Onur ve OSB Müdürü Yaşar Şahin’den oluşan heyet, Vali Kara’ya gerçekleştirdikleri ziyaret sonrasında da ilimiz iş adamlarını TEKNOKENT ve HÜBTUAM’da ağırlayarak, ilimiz açısından büyük önem arz eden iki kurumumuzun işleyişi ve teknik donanımı hakkında bilgilendirdiler.

Kısa bir süre önce temeli atılan ve faaliyet göstermeye hazır hale gelen Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM) Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Çorum Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karadayı,Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. İrfan Kurtbaş, Çorum OSB Bölge Müdürü Yaşar Şahin ve ilimiz sanayicileri katıldı.

ÇTSO Başkanı Başaranhıncal: “HÜBTUAM Bölgenin Seçkin Laboratuvarı Olacak”

HÜBTUAM’ın ilimizde üniversite-sanayi işbirliğini sağlamak adına önemli bir rol oynadığını ifade eden Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal,“Merkezin kurulma aşamasından bu güne kadar Üniversitemizle sürekli iletişim halinde olduk. Sanayicimizin taleplerini Üniversitemize ileterek, karşılıklı fikir alışverişi yaparak çalışmalarımızı sürdürdük ve bugün HÜBTUAM tüm bölgeye hizmet vermeye başladı” dedi.

HÜBTUAM’ın sadece Çorum’da değil tüm bölgeye hizmet veren ve bölgenin seçkin laboratuvarlarından biri olacağına inancının tam olduğunu dile getiren Başaranhıncal, “Artık iş bize ve sanayicimize düşmeye başladı. Laboratuvarımız ile birlikte çalışmaların artarak devam edeceğine inanıyorum” diyerek tüm iş dünyası adına Rektör Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti.

ÇOSİAD Başkanı Bülent Karadayı “Üniversite-Sanayi İşbirliği Büyük Önem Arz Ediyor”

“Üniversitemizden çok rahat yararlanarak destek alıyor olmamız gerçekten çok önemli” diyerek sözlerine başlayan ÇOSİAD Başkanı Bülent Karadayı, “ İhracattaki kg başına düşen fiyat 1-1,5 dolar, bunu 4-5 dolara çıkarmak için orta ve yüksek teknolojili ürünler üretmeliyiz. Hedefimiz 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracata ulaşmak ve bunun için HÜBTUAM ile Teknokent dolayısıyla üniversite-sanayi işbirliği büyük önem arz ediyor” dedi.

Rektör Prof. Dr. Alkan “HÜBTUAM’ı Hizmete Sunmanın Gururunu Yaşıyoruz”

HÜBTUAM hakkında genel bilgi paylaşımından bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Bu memleket bizim memleketimiz, hizmet için bu laboratuvarı yaptık. Sadece Çorum’a değil bölgenin hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz. Artık hep beraber, omuz omuza çalışarak başarılı projelere imza atmalıyız” dedi.

Dünyadaki bütün mücadelelerin bilgi üzerinden yapıldığını ve toplumların gelişmişlik düzeylerinin temel kriterlerinden birinin, ülkelerin sahip oldukları teknoloji olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Alkan, “Daha iyisini nasıl yapabiliriz? Sorusunu hep birlikte araştıracağız. İnanın üniversite olarak gücümüz yettiği kadar ama emeğimizin sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bir sanayi şehri olan Çorum’da mevcut sanayi kültürünün Teknokent ve HÜBTUAM ile birlikte ilimizdeki üretim yapısının çok uç noktalara ulaşacağına inandığını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Teknokent ve HÜBTUAM’ın tüm Çorum’un hizmetine sunulan yatırımlar olduğunu vurgulayarak ilimizdeki tüm dinamiklerin ortak çalışması ve destekleriyle başarılı projelere imza atılacağına olan inancının tam olduğunu ifade etti. 

Doç. Dr. İrfan Kurtbaş tarafından HÜBTUAM’ın fiziki altyapısı, işleyişi ve yapılmak istenen testlerde izlenecek yollar hakkında bilgiler verilen toplantı sonrasında Üniversitemiz ile birlikte Çorum Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Çorum İl Özel İdaresi ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında hayata geçirilen, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde akademisyenlerimiz ile iş dünyasını bir araya getirerek, güçlü bir üniversite-sektör işbirliğinin oluşturulmasının hedeflendiği Çorum TGB-Teknokent ziyaret edildi.

Sadece ülkemizde değil, tüm dünyada yıllardır tartışılan ve oluşturulması zor bir süreç olan üniversite-sanayi işbirliğini sağlama konusunda dünyada en başarılı modellerden birisi olarak öne çıkan şüphesiz ki Teknokentler ve Araştırma Laboratuvarlarıdır. Bu doğrultuda Üniversitemizdeki bilgi birikiminin sektöre iletilmesinde bir köprü vazifesi gören Teknokentimiz ile Üniversitemizde yürütülmekte olan araştırma projelerinin ve bölge sanayisinin ihtiyaçları doğrultusunda faaliyet gösterecek Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi  (HÜBTUAM) hedefler doğrultusunda yoluna emin adımlarla ilerleyerek çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.  


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube