Yayınlanma Tarihi: 12 Mart 2015 Perşembe

Rektörümüz İmam Hatip Lisesi Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen söyleşi programına katılarak öğrencilerle bir araya geldi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Çorum İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Kır, Rektörümüzün İmam Hatip Lisesi’ne çok büyük ilgi gösterdiğini ve sunulan tüm tekliflere olumlu yaklaştığını ifade ederek İmam Hatip Liselerinin geçmişte olduğu gibi günümüzde de ülkemizin geleceği için önemli bir işleve sahip olacağına inandığını belirtti.

Öğrencilerimizin başarılı olmaları ve kendilerini geliştirmeleri adına yoğun bir tempoyla çalıştıklarını dile getiren Kır, Üniversitemizin yaptığı çalışmalara isminden söz ettirir hale geldiğini ve tanınırlığının her geçen gün artarak devam ettiğini ifade ederek katılımlarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti.

Tüm katılımcıları selamlayarak sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Sizlerle gücüm yettiği kadar her fırsatta bir araya gelmeyi ve sizlerle samimi düşüncelerimi paylaşmayı her zaman çok önemsiyorum. Kuruluşundan bu yana 100 yıldan fazla zaman geçmiş ve bu anlamda da İmam Hatip Liseleri ülkemizin en eski ve köklü eğitim kurumlarındandır. Sizleri çok şanlı ve gerçekten muazzam bir eğitim kurumunun içerisinde yer almanızdan dolayı tebrik ediyorum. Açıkçası şu an da baktığınız zaman günümüzde Türkiye’yi değiştiren, sadece Türkiye’yi değil, dünyanın da kaderini değiştiren ekibin mayasının atıldığı ve eğitimini aldığı bir kurumdasınız. Gerçekten ülkemizde bizlere görev verip bu memlekete hizmet edilmesini sağlayan ekipten tutun da şuanda dünya çapında çok şey yapmamızı sağlayan ekip İmam Hatip Liselerinden mezun olan ve toplumun duyarlılıklarını bilen insanlarından oluştuğu için atılımlar yaptık” diyerek son dönemlerde ilimizde ve ülkemizde çok büyük değişikliklerin olduğunu vurguladı.

Üniversite olarak tüm dünyaya entegre olunması gerektiğine inandığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Makul zamanlar çerçevesinde dünyanın her yerine ulaşabilir bir hale geldik. Diğer taraftan bizler için yurtdışına gitmek çok zordu ancak artık TÜBİTAK burslarından başlayan ve kamunun pek çok kaynağına varıncaya kadar gerçekten muazzam bir destek var. Eğer biraz cesaretiniz varsa yurtdışında yüksek lisans, doktora gibi her türlü imkandan yararlanabilirsiniz” dedi.

“Ülkemizde maddi olanakların yanı sıra çok muazzam gelişmeler kat edildi. Bunun manevi olarak tam desteklenmemesi halinde, bizi biz yapan kavramların eksik olması halinde daha büyük eksiklikler meydana gelecektir. İkisi birbirini dengeleyen, biri olmadan diğerinin çok anlamı olmayan şeyler” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, tek başına maddi kavramın bir unsur olmadığını, başarı için tüm imkanların ahenkli bir şekilde yoğurulması gerektiğini ifade etti.

Türkiye’de sağlanan bir çok fırsatın olduğunu ve mazeret üretmenin bir çözüm olmadığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Alkan, artık dünyada mazeret üreten insan topolojisinin yerini iş yapan, elini taşın altına koyan insana bıraktığını ifade ederek hayatın tercihten ibaret olduğunu ve bu tercihi farklı olmaktan yana kullanılmasını gerektiğini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Alkan, öğrencilere “Sizler “Z” kuşağısınız. Teknolojiyi seven ve iyi kullanabilen, hızlı öğrenen ve hızlı kavrayan bir nesilsiniz” diyerek bu memleketin çalışan insana ihtiyacının olduğunu söyleyerek “ Kararınızı verin. Sıradan bir insan mı olmak istersiniz yoksa insan hayatını değiştiren bir insan mı olmak istersiniz. Sizlere verilen imkanlarla ve çok çalışarak insanların, ülkemizin kaderini değiştirebilirsiniz” dedi.

“Kararlı, azimli olunduğu zaman yapılamayacak iş yok. Kendinize güvenin ve haksızlık etmeyin” diyerek sözlerini sonlandıran Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, etkinlik sonunda katılımcıların sorularını cevaplayarak Üniversitemiz hakkında da bilgi paylaşımında bulundu.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube