Yayınlanma Tarihi: 15 Mart 2015 Pazar

2015-Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2015-YGS) Yapıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığınca (ÖSYM) yapılan 2015-Yükseköğretime Geçiş Sınavı, ilimizde 15 Mart 2015 Pazar günü tek oturum halinde gerçekleştirildi. 48 binada ve tamamı ÖSYM Başkanlığınca görevlendirilen yaklaşık 2.000 personelin görev aldığı sınava 14.085 aday katıldı.

İlimizde bu sınavın kurallara uygun olarak huzur ve güvenlik içerisinde uygulanmasına katkı sağlayan Çorum Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı, Çorum Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sınavın her aşamasında görev alan tüm personele, adaylara ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz.

YGS Sonuçları:

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. YGS sonuçları, LYS sonrasında İnternet’ten duyurulacak olan sınav sonuç bilgilerinde de yer alacaktır. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır. Konu hakkında detaylı bilgi ÖSYM Başkanlığının resmi internet sayfasında yer almaktadır.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube