Yayınlanma Tarihi: 22 Mart 2015 Pazar

Üniversitemizde Mevlana Değişim Programı Hareketliliği Devam Ediyor

Ülkemizde ilk defa 2013-2014 akademik yılında hayata geçirilen ve yurtiçindeki yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan bir hareketlilik programı olan Mevlana Değişim Programı’nın aktif bir uygulayıcısı olan Üniversitemizde öğretim elemanı değişim hareketliliği devam ediyor.

“Marka Şehir, Dünya Üniversitesi” sloganıyla yola çıkan Üniversitemiz, gün geçtikçe daha yaygın hale gelen eğitimde uluslararasılaşmaya büyük önem vermektedir. Bütün dünyadaki yükseköğretim kurumlarını kapsayan Mevlana Değişim programı kapsamında 19 farklı ülkeden 54 üniversiteyle anlaşma imzalayan Üniversitemi program dahilinde üniversitemize gelip ders verme hareketliliğine hak kazanan Kırgızistanlı 3 öğretim elemanını ağırlamaktadır.

Ders verme hareketliliğini gerçekleştirmek üzere Üniversitemize gelen I.Arabaev Kırgız Devlet Üniversitesi’nden Okutman Kymbat Orozakulova, Okutman Gulnara Dzhusupbekova ve Okutmanı Zhyldyz Shukurova Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret ederek Üniversitemizden ve programdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Mevlana Değişim Programı ile hem uluslararası anlamda tecrübe edindiklerini hem de ilimizi/ülkemizi daha da yakından tanıma fırsatı bulduklarını ifade eden öğretim elemanları Üniversitemizdeki misafirperverlikten dolayı da Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür ettiler.

Dünyanın farklı ülkelerinden Üniversitemize gelen yabancı uyruklu öğretim elemanlarının ve öğrencilerin, faaliyetlerini sürdürürken üniversitemizi, ilimizi ve ülkemizi daha iyi tanımakla birlikte farklı kültürlerle buluşma fırsatı da bulduklarını ve aynı zamanda üniversitemizde önemle üstünde durduğumuz eğitimin uluslararasılaşması sürecine de büyük katkılar sağladıklarını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin Mevlana Değişim Programı’nın aktif bir uygulayıcısı olduğunu ve bu çerçevede yapılan anlaşmalarla öğretim elemanı ve öğrenci değişim hareketliliğinin hızla devam ettiğini belirterek öğretim elemanlarına çalışmalarında başarılar diledi.

2013-2014 öğretim yılında başlayan Mevlana Değişim Programını faaliyete geçiren ilk üniversitelerden biri olan Üniversitemiz, Mevlana Değişim Programı ile bugüne kadar toplam 6 öğretim elemanını ve 32 öğrenciyi bünyesinde ağırladı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube