Yayınlanma Tarihi: 23 Mart 2015 Pazartesi

HÜBTUAM’ın İşleyişi ve Teknik Donanımı Hakkında Öğretim Elemanlarımız Bilgilendirildi

Üniversitemiz öğretim elemanları ile bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezinin (HÜBTUAM) işleyişi ve teknik donanımı hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Kısa bir süre önce temeli atılan ve faaliyet göstermeye hazır hale gelen HÜBTUAM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Rektör Prof. Dr. Alkan, mazeret üretmeksizin, doğru olduğuna inandığımız yolda ilerleyerek ilimiz açısından büyük önem arz eden ve sadece Çorum’a değil tüm bölgeye hizmet verecek seçkin bir laboratuvarlara Üniversitemizin kavuştuğunu açıkladı.

Merkez Laboratuvarımızın işleyişi hakkında mevcut durum değerlendirilmesi yaparak dünyadaki bütün mücadelelerin bilgi üzerinden yapıldığını ve toplumların gelişmişlik düzeylerinin temel kriterlerinden birinin de ülkelerin sahip oldukları teknoloji olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Alkan, HÜBTUAM’ın dinamik ve nitelikli personeli, modern altyapı ve laboratuvar olanakları ile araştırmacılara bilimsel ortam sağlayacağını belirterek “Hep birlikte bu güzel mekanı anlamlı hale getirmek için omuz omuza çalışarak başarılı projelere imza atmalıyız” dedi.

İnovasyon, AR-GE, tasarım ve markalaşmaya odaklanmanın önemine değinerek HÜBTUAM’ın üniversite-sanayi işbirliğini sağlamak adına da önemli bir rol oynayacağını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemiz ile birlikte Çorum Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Çorum İl Özel İdaresi ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında hayata geçirilen Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB)-Teknokent’imizin de tamamlanan modern binası ile faaliyete hazır hale geldiğini açıkladı.

Rektör Prof. Dr. Alkan, Teknokent’te üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde akademisyenlerimiz ile iş dünyasını bir araya getirerek, güçlü bir üniversite-sektör işbirliğinin oluşturulmasının hedeflendiği belirterek Üniversitemiz öğretim elemanlarından Çorum TGB-Teknokent’te yer almalarını istedi.

HÜBTUAM Müdürü Doç. Dr. İrfan Kurtbaş tarafından da HÜBTUAM’ın fiziki altyapısı, işleyişi ve yapılmak istenen testlerde izlenecek yollar hakkında bilgilerin verildiği toplantı sonrasında Rektör Prof. Dr. Alkan, öğretim elemanları ile birlikte HÜBTUAM ve Teknokent binalarında incelemelerde bulundu.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube