Yayınlanma Tarihi: 30 Mart 2015 Pazartesi

Rektörümüz Akademik Birim Ziyaretlerine Sungurlu MYO ve Alaca MYO İle Devam Etti

Akademik birim ziyaretleri kapsamında Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Sungurlu Meslek Yüksekokulu ve Alaca Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarıyla bir araya geldi.

Görevde bulunduğu süre içerisinde Üniversitemizde yapılan çalışmalara ilişkin genel bilgi paylaşımında bulunan Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin mensuplarının gayretli çalışmaları beraberinde paydaşlarından aldığı desteklerle hızlı bir gelişim gösterdiğine dikkat çekti.

Yeni Türkiye’de, üniversitelerin içinde yer aldığı toplumlarla yakın ilişkiler kurarak sinerji oluşturmaları ve böylece her anlamda değişim ve dönüşümün öncüsü kurumlar olmaları istenilmekte olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin de bu bilinçten hareketle günümüz çağının gereksinimleri doğrultusunda Çorum merkez beraberinde tüm ilçelerimizle de yakın bir diyalog halinde, işbirliği içerisinde katma değeri yüksek çalışmalar yaptığını ifade etti.

İlçelerimizdeki MYO’ların ilçelerin pek çok alanda gelişimine katkı sağladığına inandıklarını ve bu anlamda ellerinden geldiğince ilçelerimize verilen desteklerin artarak devam edeceğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitelerin ana fonksiyonları arasında yer alan eğitim faaliyetinin iyi olabilmesi için tüm dünyada geçerli olan bölümleri/programları ve altyapıyı sağlamanın son derece önemli olduğuna dikkat çekerek sözlerine devam etti.

Topluma karşı sorumluluklarının bilinciyle mesleki eğitimden mezun olan öğrencilerimizin ülkemizdeki çok önemli kilit rol oynadığına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Alkan, çok ciddi iş potansiyeline sahip ara elemanların yetişmesine vesile olan Meslek Yüksekokullarımızın yapılan yeni binaları ile modern ve gelişmiş güzel bir meslek yüksekokulu eğitim alt yapısına kavuşacağını belirterek Sungurlu MYO ve Alaca MYO binalarının Üniversitemize, ilimize kazandırılmasının çok büyük mutluluğunu ve gururunu yaşadığını dile getirdi.

“Çorum ile her yönden bütünleşerek yoluna büyük bir hızla devam etmekte olan Üniversitemiz, “Marka Şehir, Dünya Üniversitesi” sloganıyla çıktığı bu yolda, ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği yere ulaşmaya başlamıştır” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin başarı grafiğinin sürekli olarak yükseltmekte olduğuna dikkat çekerek Üniversitemizin gelişim sürecine katkı sağlayan öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Alaca Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sinan Çalışkan, Meslek Yüksekokullarına sağlamış oldukları değerli katkılar ve kendilerine sağlanan imkanlar için Rektör Prof. Dr. Alkan’a teşekkür ederek başarılar diledi.

Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif de Sungurlu MYO’da yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi paylaşımında bulunarak Rektör Prof. Dr. Alkan’a vermiş olduğu destekler için teşekkür etti.

Sungurlu Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ile yaptığı toplantı sonrasında Rektör Prof. Dr. Alkan, Sungurlu MYO kampüs inşaatında incelemelerde bulunarak firma yetkililerinden Sungurlu MYO inşaatına ilişkin bilgiler aldı.

En son teknoloji ile donatılarak modern tasarıma sahip prestijli binalarımızın en kısa sürede başarıyla tamamlanarak hizmete gireceğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim alabilmesi için çağın gerektirdiği eğitim öğretim yaklaşımları göz önünde tutularak yapılan Sungurlu MYO kampüsümüzün tamamlanması ile birlikte Sungurlu MYO’nun daha da büyüyerek güçleneceğini açıkladı.

Kısa bir süre önce temeli atılan ve yapımı hızla devam eden Sungurlu Meslek Yüksekokulu inşaatının; derslik ve idari kısımdan oluşan ana bina B ve C blokları ile enerji merkezi binasının kaba inşaatı bitmiş olup teshin merkezi ve kantin binasının da %50’si tamamlanmıştır. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube