Yayınlanma Tarihi: 06 Mart 2015 Cuma

MÜSİAD Çorum Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Rektörümüzü Ziyaret Etti

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çorum Şube Başkanı Mücahid Ahmed Köksal ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

MÜSİAD Çorum Şubesi yönetim kurulu üyeleri Hayri Şamlı, Mahmut Öztemiz, Adnan Tığlı, Engin Bıyıkoğlu, Lemzi Çöplü ve Necdet Marım’ın yer aldığı görüşmede Başkan Mücahid Ahmed Köksal, Üniversitemizde yürütülen başarılı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Sizin Üniversitemiz ve şehrimiz için gayretli çalışmalarınızı görüyor ve çalışmalarınızı takdirle karşılıyoruz. Bizler de Üniversitemiz için elimizden gelen desteği sağlamaya hazırız” dedi. MÜSİAD Çorum Şubesi olarak gerçekleştirmeyi planladıkları projeler hakkında da bilgi paylaşımında bulunarak yapacakları çalışmalarda Üniversitemizin görüşlerini çok önemsediklerini ifade eden Köksal, iş dünyası olarak her zaman Üniversitemizin yanında olduklarını belirtti.

Toplumun gelişmesinde çok önemli bir role sahip olan sivil toplum kuruluşlarını, Üniversitemizin en önemli paydaşlarından biri olarak gördüklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, üniversitelerin eğitim faaliyetlerinin yanı sıra yürüttüğü AR-GE çalışmaları ile STK, özel sektör ve kamuyla çok daha yakın iş birliğine geçmesi gerektiğine dikkat çekerek bu bağlamda MÜSİAD ile de her alanda her türlü iş birliklerine açık olduklarını belirtti.

Üniversite sanayi iş birliğini çok önemsediklerini ifade ederek “Üniversite olarak tüm paydaşlarımızla sinerji sağlanması için üzerimize düşeni yapma gayretindeyiz” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, “Üniversitemiz yürüttüğü AR-GE çalışmalarını somut projelere çevirmeye hazırdır” diye sözlerine devam etti.

Göreve geldikleri günden bu güne kadar tüm paydaşlarımızla koordineli bir şekilde çalıştıklarını ve birlikte yapılan çalışmalar sonucunda da kurumlarımızın somut sonuçlar aldığını ve almaya devam edeceğine inandığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, üniversite-sanayi iş birliğini sağlama konusunda dünyada en başarılı modellerden birisi olan Çorum TGB-Teknokent’imizde de iş adamlarımızı yer almaya davet ederek sektörel taleplerin Üniversitemiz bünyesinde var olan Merkez Laboratuvarımızda da karşılanabileceğini sözlerine ekledi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube