Yayınlanma Tarihi: 01 Nisan 2015 Çarşamba

TMO Çorum Şube Müdürü Fahri Kesepara’dan Rektörümüze Ziyaret

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Çorum Şube Müdürü Fahri Kesepara, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret etti.

Dünyada ve ülkemizde farklı alanlarda yapılan israfın ve israf kaynaklı ekonomik kayıpların önüne geçmek amacıyla yapılan pek çok projenin hayata geçirildiğini ve bu çerçevede ekmek israfını önleme konusunun toplumun tüm kesimlerine ulaşması amacıyla başlatılan proje ve kampanyaların önemli ayaklarından birinin de üniversiteler olduğu ifade eden TMO Çorum Şube Müdürü Fahri Kesepara, ekmek israfı hususunda ilimizdeki kurumlarla iş birliği içerisinde panel, konferans ve bilgilendirme toplantıları gibi etkinliklerin düzenlenmesini planladıklarını belirterek etkinliklerin düzenlenmesinde Üniversitemizin vereceği desteklerin de büyük önem arz ettiğini vurguladı.

İlimizdeki tüm paydaşlarla yakın bir diyalog kurularak ortak çalışma alanları üzerinde de işbirlikleri yapılmasını çok önemsediklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemizin şehrin tüm paydaşları ile işbirliği içerisinde elde ettiği güçle güzel çalışmalara imza attığını belirterek “Üniversite sadece ders veren değil şehirle bütünleşen dinamik bir güç olmalı” dedi.  

Üniversitemizde faaliyete geçen Tahıl Ürünleri İşleme Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Laboratuvarı Ekmek Üretim bölümü ile Üniversitemizin üzerine düşen sosyal sorumluluk bilincine sahip çıktığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, ekmek üretiminde de gerekli AR-GE ve üretim altyapısına sahip pilot üretim tesisinde ekmek tebliğine uygun, hijyenik koşullarda ve el değmeden ambalajlanan ekmeklerin Üniversitemiz yemekhanelerinde tüketime sunulduğunu belirterek bu şekilde son 1 yılda ekmek israfının %25 oranında önlediğini vurguladı.

Üniversite olarak yapılacak yeni ürün çalışmaları ile topluma örnek olup bilinçlendirilmeleri konusunda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, topluma daha sağlıklı beslenme alışkanlığının kazandırılması ve ekmek israfının önlenmesi amacıyla Üniversitemizin pek çok etkinlik düzenlediğini ifade ederek ziyaretinden dolayı TMO Çorum Şube Müdürü Fahri Kesepara’ya teşekkür etti.  


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube