Yayınlanma Tarihi: 13 Nisan 2015 Pazartesi

Rektörümüz İnsani Değerler Platformu Üyeleri İle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İnsani Değerler Platformu üyesi çok sayıda dernek ve vakıf temsilcisi ile bir araya geldi.

Görevde bulunduğu süre içerisinde Üniversitemizde gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin genel değerlendirmelerde bulunarak gelecekte hedeflenen ve girişimde bulunulan projeler hakkında da bilgi paylaşımında bulunan Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin şehrin tüm dinamikleriyle kurduğu iletişim beraberinde şehirle bütünleştiğine dikkat çekerek birlikte oluşturulan bu sinerji sonrasında Üniversitemizin , nitel ve nicel olarak her geçen gün büyüdüğünü ve bu büyümenin bu birliktelikle birlikte daha da artarak devam edeceğini söyledi.

İlimizin STK temsilcilerinin Üniversitemizde olmasının önemine dikkat çekerek Üniversitemizin ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan tüm paydaşları ile bir arada çalışmalarını sürdürme gayretinde olduğunu açıklayan Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin mazeret üretmeksizin, doğru olduğuna inandığı yolda, evrensel ölçüleri göz önünde tutarak bulunduğu topluma her anlamda fayda sağlamayı amaçladığını ifade ederek “Hiçbir mazeret başarının yerini alamaz” dedi.

Yakın zamanda yapılan Rektörler Toplantısı’nda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasına dikkat çekerek Üniversitemizin de toplumla her anlamla iç içe olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin günümüz çağının gereksinimleri doğrultusunda tüm paydaşları ile yakın bir diyalog ve işbirliği içerisinde katma değeri yüksek çalışmalar yapma gayretinde olduğunu belirti.

Üniversitemizin gücü yettiği oranda kamuyla, özel sektörle ve STK’larla iç içe çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek sayısal veriler eşliğinde Üniversitemizde gelinen başarılı noktaya dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizdeki bu gelişmelerin bir ekip çalışması ile başarıldığına ifade ederek “Çalışmalarımızın somut sonuçlarını almak çok güzel, hepinize yürekten yaptığınız değerli katkılar için teşekkür ederim” dedi. 

Üniversitenin hiçbir yatırımının, Çorum’la bütünleşmesinden daha değerli olmadığının önemine vurgu yaparak Üniversitemizin toplum tarafından sahiplenilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitelerimizin kapılarının STK’lara sonuna kadar açık olduğunu bildirerek katılımları nedeniyle tüm STK temsilcilerine teşekkür etti.

İnsani Değerler Platformu Sözcüsü Seyfettin Zengin de STK’lar olarak Üniversitemizin yakaladığı başarı ve geldiği noktadan memnun olduklarını ifade ederek Rektör Prof. Dr. Alkan’ın görevde olduğu süre içerisinde toplumun hep içerisinde yer aldığını söyledi. “Allah’a hamdolsun, önceki yıllarda bize uzak olan üniversite ve bazı kurumlar, bugün içinden çıktıkları halkın hizmetindedir. Bunun kıymetini bilmeli, kurumlarımıza ve insanlarımıza sahip çıkmalıyız.” diyen Zengin, “Rektör Prof. Dr. Alkan’ın Çorum için, ülkemiz için yaptığı bu hizmetleri takip ediyor ve destekliyoruz. Bundan sonra da bize ihtiyaç olan her alanda desteğimizin devam edeceğini bildiriyoruz” diyerek başarılar diledi.

Üniversitemizde yapılan çalışmalardan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden STK temsilcileri, daha öncesinde olduğu gibi bundan sonra da Rektör Prof. Dr. Alkan’a vermiş oldukları desteklerin devam edeceğini ifade ettiler. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube