Yayınlanma Tarihi: 16 Nisan 2015 Perşembe

Toyota'dan Üniversitemize Destek

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. tarafından Üniversitemize eğitim amaçlı kullanılmak üzere 0 km Toyota Corolla otomobil hibe edildi.

Öğrencilerin teknik eğitimde gelişen teknolojiyi takip etmeleri ve eğitim süreçlerine katkı sağlamaları amacıyla Toyota Türkiye Sakarya Üretim Tesislerinde düzenlenen araç hibe töreninde, 20 araç teslim edildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, mesleki teknik eğitim kalitesinin geliştirilmesi amacıyla araç ve ekipman desteğini ulusal çapta yapılan bir faaliyete dönüştürdüklerini belirtti. Ana sorumluluk alanı üretim olan bir şirket olarak, bu konuda mesleki teknik eğitimlere her zaman destek verdiklerini ifade eden Özer, “Mesleki teknik eğitim kalitesini artırmaya ve öğrencilerimizin yeni teknolojiyi tanıyıp, daha iyi şartlarda uygulamalı eğitim almaları için verdiğimiz destek bundan sonra da devam edecek” değerlendirmesinde bulundu.

Törende, Üniversitemize hibe edilen otomobilin anahtarı Toyota CEO’su Orhan Özer tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a teslim edildi. Üniversitemiz Genel Sekreteri Erdal Kanık ile Teknik Bilimler MYO Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Bölüm Başkanı Öğr.Gör. Derviş Erol ve Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Özgür Özdilli’nin de katıldıkları tören kapsamında, Toyota Türkiye fabrikası gezildi.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin bugüne kadar yaptığı teknik eğitime katkı, 100’ün üzerinde araç, 1000’e yakın motor ve şanzımandan oluşuyor. Şirket, sosyal sorumluluk anlayışı ve topluma katkı faaliyetleri çerçevesinde uygulamalı teknik eğitimin kalitesinin artmasına katkı konusunda verdiği desteği daha sonraki yıllarda da sürdüreceğini bildirdi.

 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube