Yayınlanma Tarihi: 02 Nisan 2015 Perşembe

Rektörümüz “Teknoloji Üreten Üniversite, Gelişen-Kalkınan Türkiye” Konulu Konferans Verdi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, KYK Akşemsettin Erkek Öğrenci Yurdu öğrencileriyle bir araya gelerek “Teknoloji Üreten Üniversite, Gelişen-Kalkınan Türkiye” başlıklı konferans verdi.  

Akşemsettin Erkek Öğrenci Yurdu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, KYK Akşemsettin Erkek Öğrenci Yurt Müdürü Erol Kavuncu ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrenci odaklı yönetim anlayışıyla çalışmalarını hızla sürdüren Üniversitemizde gerçekleştirilen başarılı çalışmaların memnuniyet verici olduğunu dile getiren KYK Akşemsettin Erkek Öğrenci Yurt Müdürü Erol Kavuncu, hemen her fırsatta öğrencilerle bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a da desteklerinden dolayı teşekkür etti. 

Konferansta teknoloji, bilgi toplumu, üniversite-sanayi iş birliği, kalkınma gibi anahtar kelimeler arasında bağlantılar kuran Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, ülkenin gelişimine katkı sağlama noktasında büyük görevler üstlenen üniversitelerin bulunduğu bölgenin lokomotifi konumunda olmasını gerektiğine vurgu yaparak “Teknoloji üreten, insanları peşinden sürükleyen ve beraberinde insanların içinde yaşadığı toplumun refah seviyesini de arttıran bir üniversite modeline hep birlikte geçeceğiz” diye konuştu.

Bilim ve teknolojinin kalkınmışlık üzerindeki en önemli unsur olduğunun altını çizerek bilim ve teknoloji olmaksızın gelişimini sağlayan, sürdürülebilir bir ekonomiye ya da refah seviyesine ulaşılamayacağının bilgisini veren Prof. Dr. Alkan, refah seviyesi ve söz sahibi olmanın ülkelerin teknoloji konusundaki gelişmelere yakınlığı ve uzaklığıyla doğru orantılı olduğunu, artık ülkelerin yetişmiş elemana, teknolojiye ve bunu yönetme hâkimiyetinin dünyadaki en önemli kriterlerden biri olduğunu sözlerine ekledi.

Teknoloji üretmenin de tek başına işe yaramadığına kanaat getirerek toplumların en önemli unsurlarının başında artık teknolojiyi üretme kabiliyeti ve bu teknolojinin ithal edilebilmesi gerektiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, pazarlama stratejisi gerçekleştirildiği sürece güçlü olunabileceğinin önemine işaret etti.

Yakın zamanda yapılan Rektörler Toplantısı’nda sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasına da değinen Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, emek yoğundan bilgi yoğun teknolojiye geçmemiz gerektiğini ifade ederek bunun bir tercih değil, bilgi toplumu olmak zorunda olduğumuzu kaydetti.

Dünyada teknolojisini en çok geliştiren ülkelerin başında ABD, Japonya, Avrupa Birliği ülkelerinin geldiğini ve bunların pek çoğunun ekonomik ve sosyal gelişmişliklerinin teknolojiye yapılan ciddi yatırımlara bağlı olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan bizim de aynı şekilde kendimizi bu şekilde geliştirmemiz gerekliliğine vurgulayarak “Dünyada söz sahibi, dünyada küresel aktör olan bir Türkiye var ve çok ciddi bir potansiyele sahibiz. Gerçekten bilgi toplumuna dönüşen Türkiye olmak zor değil. Yapmamız gereken geç kalınmış olan üniversite-sanayi iş birliklerine daha çok yatırım yapılması. ABD’de bilindiği üzere 1862 yılında ilk kez üniversite-sanayi iş birliği yapılmış.  Artık bizler de önümüzdeki zamanı projekte etmeliyiz” dedi.

Son olarak öğrencilerin sorularını cevaplandıran Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Ülkelerin gelişmişlik düzeyleriyle ürettikleri teknolojileri arasında doğrudan ilişki var. Bu ilişkinin kurulması da üniversite-sanayi iş birliğini zorunlu kılıyor. Sadece üniversite-sanayi iş birliği yeterli değil, üniversite-sektör iş birliği de gerekiyor” diye konuşarak teknoloji, üniversite, sanayi ve kalkınma arasındaki bağlantıların birbiriyle ayrılmaz parçalar olarak bütün teşkil ettiğinin altını çizdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube