Yayınlanma Tarihi: 08 Nisan 2015 Çarşamba

Rektörümüz Akademik Birim Ziyaretlerine BESYO İle Devam Etti

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğretim elemanları ile bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, görevde bulunduğu süre içerisinde Üniversitemizde gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin genel değerlendirmelerde bulunarak gelecekte hedeflenen ve girişimde bulunulan projeler hakkında da öğretim elemanlarını bilgilendirdi.

Üniversitemizde gerçekleştirilen başarılı çalışmalar sonrasında yaşanan olumlu gelişmelere ilişkin bilgi paylaşımında bulunan Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin şehrin tüm dinamikleriyle kurduğu iletişim beraberinde şehirle bütünleştiğine dikkat çekerek “Tüm paydaşlarımızın desteğiyle, evrensel ölçüler göz önünde tutularak mensuplarımıza daha iyi imkanlar sunmanın çabası ve gayreti içerisindeyiz” dedi.

Üniversitelerin ana fonksiyonları arasında yer alan eğitim faaliyetinin iyi olabilmesi için tüm dünyada geçerli olan bölümleri/programları ve altyapıyı sağlamanın son derece önemli olduğuna dikkat çekerek sözlerine devam eden Rektör Prof. Dr. Alkan,  kısa sayılacak bir sürede büyük gelişmeler kaydeden Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzun; 2016 yılında gerçekleştirilecek olan 12. Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’nı (WUC - 2016) ve 2017 yılında 11. gerçekleştirilecek olan Avrupa Üniversiteler Salon Futbol Şampiyonası’nı ilimize kazandırılmasındaki başarısından büyük mutluluk duyduğunu ve Yüksekokulumuzun bu ve bunun gibi pek çok başarılı organizasyonlara imza atacağına inandığını açıkladı.

2016 yılında Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Dünya Güreş Şampiyonasının alınmasının önemli bir dönüm noktası olduğunu, bundan sonra ilimizde, üniversitemiz koordinasyonunda bu ve benzer uluslararası büyük etkinliklerin peş peşe geleceğine inandığını ve Futsal’2017’nin alınmasının da bunun bir göstergesi olduğunu ifade ederek gerçekleştirilen bu başarılar sonrasında Üniversitemizin daha da çok tercih edilmeye başladığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin spor faaliyetlerinde göstermiş olduğu başarılardan dolayı yüksekokul öğretim elemanlarını tebrik ederek bu başarının artarak devam edeceğine inandığını açıkladı.

“İnşaatı büyük bir hızla devam devam eden Kapalı Spor Salonu’nun tamamlanmasıyla birlikte Üniversitemizin başarılarının daha da artacağına inancım tamdır” diyerek “Üniversitemizde güzel bir sinerji oluştuğunu düşünüyor, sizler için de böyle olduğunu ümit ediyorum” ifadeleri ile sözlerine devam eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin sadece merkezimizde değil, ilçelerimizdeki Meslek Yüksekokullarında da başlatılan çalışmalar sonucunda önemli gelişmeler kaydedilmeye ve sonuçlar alınmaya başlandığını söyledi.

Son zamanlarda yaşanan değişim ve dönüşümler sonucu ortaya çıkan bu başarı tablosunun yakalanan bu sinerji ile Üniversitemizi daha da iyi yerlere götüreceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizdeki bu gelişmelerin bir ekip çalışması ile başarıldığına dikkat çekerek  “Çalışmalarımızın somut sonuçlarını almak çok güzel, hepinize yürekten yaptığınız değerli çalışmalar için teşekkür ederim” dedi. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube