Yayınlanma Tarihi: 14 Mayıs 2015 Perşembe

Rektörümüz Geleneksel El Sanatları Bölümünü Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölümü’ne ziyarette bulundu.

Geleneksel El Sanatları Bölümü’nün görme ve algılama yetisi kazanan, geleneksel değerleri araştıran, saptayan, koruyan, çağdaş anlamda ileri götürmeyi hedefleyen ve özgün yaklaşımlar getirebilen yaratıcı bireyler yetiştirmeyi amaçladığını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Alkan, bu noktada ileriye dönük özgün çalışmalar yapıldığını, mevcut atölyelerimizde pek çok Hitit figürü içeren el yapımı ürünlerin üretildiğini, bunların tanıtım noktasında da büyük katkılar sağlayacağını ve bu konuda çalışmalar yapıldığını ifade ederek hem temel teorik-uygulamalı bilgiler hem de mesleki bilgiler verildiğini vurguladı. Rektör Prof. Dr. Alkan, aynı zamanda Geleneksel Türk El Sanatlarını yaşatmak, geleneksel sanatlarımızı günümüz teknolojisinde ve kültüründe çağdaş çizgilerle yeniden yorumlamak adına dünya geleneksel sanatlarını tanıtmanın önemine değindi.

Öğrencilerimize bu alanda desteklerin devam edeceğini vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, başta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Selma Yılmaz’a ve atölyede çalışan öğrencilere çalışmalarından ötürü teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube