Yayınlanma Tarihi: 28 Mayıs 2015 Perşembe

Khurasan Üniversitesi Rektöründen Üniversitemize Ziyaret

Afganistan’ın Celalabad şehrinde bulunan Khurasan Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Ahmad Tariq Kamal, Üniversitemizi ziyaret etti. Uluslararası arenada marka üniversite olma yolunda ilerleyen Üniversitemizin birimlerini gezerek bilgi alışverişinde bulunan Rektör Prof. Dr. Kamal, birim ziyaretlerinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile görüştü.

İki üniversite arasında daha önceden imzalanmış iş birliği protokolünün somut adımlara dönüştürülmesini hedeflediğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Kamal, Üniversitemize yapmış olduğu ziyareti özellikle önemsediğini, ortak kültür ve değerlere sahip olduğumuz için ileride yapacağımız işbirliklerinin kendileri için oldukça önemli olduğunu ve her iki ülkenin bundan faydalanması gerektiğini vurguladı.

Üniversitemizde uluslararasılaşma çerçevesinde yoğun ve başarılı çalışmalar yapıldığını ve bu çerçevede Üniversitemize öğrenci göndermek istediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Kamal, göstermiş olduğu yakınlıktan dolayı Rektör Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise Hitit Üniversitesi olarak uluslararası işbirliklerine büyük önem verdiğimizi, hedefimizin bu işbirliklerini yararlı somut adımlara dönüştürmek olduğunu ve özellikle sanayi ve ticaret alanında paydaşların da katılabileceği akademik projelerle her iki ülke yararına önemli adımlar atılabileceğini belirtti.

Eğitimin uluslararasılaşması çalışmalarının en önemli bileşenlerinden birisi olan öğrenci değişimi kapsamında Üniversitemize her geçen gün gelen uluslararası öğrenci sayısının artmakta olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Khurasan Üniversitesi öğrencilerinin de Üniversitemizde öğrenim görmesinden büyük bir memnuniyet duyacağını ifade etti.

Görüşmelerin ardından Üniversitemiz ve Khurasan Üniversitesi arasında Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalandı. Bugüne kadar 4 farklı kıtada 44 farklı ülke ile toplam 64 ikili işbirliği, 56 Mevlana Değişim Programı ve 28 Erasmus Değişim Programı protokolü imzalamış olan Üniversitemiz uluslararası işbirliklerini her geçen gün arttırmaktadır. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube