Yayınlanma Tarihi: 19 Haziran 2015 Cuma

Rektörümüzden Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Başkanına Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov’u ziyaret ederek Çorum’da kurulması hedeflenen Ahıska Türkleri Derneği için destek istedi.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov da bu düşünceden heyecan duyduğunu ve çok mutlu olduğunu dile getirerek üzerlerine düşen her görevi yerine getireceklerini belirtti.  Çorum’da kurulması hedeflenen Ahıska Türkleri Derneği için her türlü desteği sağlayacaklarını ifade eden Kassanov, Ahıska Türkü lisans ve lisansüstü öğrencilerinin Üniversitemizde eğitim görmelerini de istedi.   Kassanov, Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen “Sürgünün 70. Yılında Ahıska Türkleri Uluslararası Sempozyumu”nda göstermiş olduğu yakın ilgi ve misafirperverlikten dolayı da Rektör Prof. Dr. Alkan’a teşekkür ederek başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Yeni Türkiye’de, gelişen dünyada artık üniversitelerin toplumun her alanında iç içe olması, konularla bizzat ilgilenmesi olmazsa olmazlardan biri haline geldiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Ahıska’nın medeniyet havzamızın doğal bir parçası olduğunu ifade ederek Ahıska Türklerinin yaşadıklarının çok trajik olduğunu ve Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen “Sürgünün 70. Yılında Ahıska Türkleri Uluslararası Sempozyumu”nda  da konunun çok farklı boyutlarının ele alındığını belirtti. Ahıska Türkü gençlerimizin Üniversitemizde eğitim almalarından büyük bir mutluluk duyacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Gaspıralı İsmail’in “Dilde birlik, işte birlik ve fikirde birlik sağlanırsa o zaman kurulur dirlik” sözlerini anımsatarak dilini, dinini, örf ve adetlerini kaybetmeyen Ahıska Türklerinin her zaman yanlarında olduklarını dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Alkan, Çorum’da kurulması hedeflenen Ahıska Türkleri Derneğine sağlayacakları destek için de Ahıska Türkleri Birliği Başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov’a teşekkür etti. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube