Yayınlanma Tarihi: 04 Haziran 2015 Perşembe

Tıp Fakültemizden Bir İlk Daha

Kalbi doğuştan delik olan bir hastamız T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Karavelioğlu ve ekibi tarafından ameliyata gerek duyulmadan tedavi edildi.

Doç. Dr. Yusuf Karavelioğlu  “Tüm dünyada ve Türkiye’de son 10 yılda ameliyatsız yöntemle bu kalp deliklerini kapatılmaktadır.  Son 2 yılda Çorum ili için sayısız ilklere imza atan kardiyoloji kliniğinde 27 yaşında kalp deliği bulunan bayan hastada kasıktan yapılan işlemle kalp deliği kapatılmıştır. Hastamız işlemden 2 gün sonra sağlıklı bir şekilde taburcu edilmiştir. Hastamız işlemden 6 saat sonra rahat bir şekilde yürüyerek kendi işini yapabilir halde gelebildiğini düşünürsek ameliyatsız yöntemin hasta acısından konforu tartışılmaz şekilde çok iyidir” dedi.

Tıp Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı da “Fakültemiz Öğretim Üyeleri ile hastanede önemli işlemlerin altına imza atıldığını bu hastamız vesilesiyle tekrar göstermek bizler için sevinç kaynağıdır. Doç. Dr Yusuf Karavelioğlu nezdinde tüm kardiyoloji ekibini tebrik ediyorum” dedi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube