Yayınlanma Tarihi: 21 Temmuz 2015 Salı

KOSGEB İl Müdüründen Rektörümüze Ziyaret

KOSGEB Çorum İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.
Rektör Prof. Dr. Alkan’ı yeniden rektör olarak atanmasından dolayı tebrik ederek, başarı dileklerinde bulunan KOSGEB Çorum İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, birçok kurumla iş birliği içeresinde olan Üniversitemizin, KOSGEB’le de şu ana kadar üniversite sektör işbirliği başta olmak üzere pek çok konuda iş birliği yaptığını ve bundan sonrada aynı anlayışla bu iş birliklerinin devam edeceğini ifade etti. 
 
KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri hakkında da bilgi paylaşımında bulunan Dursunoğlu, “Bilindiği üzere, başarılı KOBİ ve girişimcilerimizin kamuoyuna tanıtılması, ülkemiz ekonomisine yaptıkları katkının göz önüne serilmesi, cesaretlendirilmeleri ve potansiyellerinin ortaya çıkarılması amacıyla her yıl KOSGEB tarafından Başbakanımızında katılımıyla “KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri” töreni organize edilmektedir.Bu kapsamda 4.KOBİ ve Girişimcilik Ödül başvuruları, 15 Haziran – 16 Ağustos 2015 tarihleri arasında www.kobivegirisimcilikodulleri.gov.tr  web sayfasından alınacak olup, ödül mevzuatına ilişkin detaylı bilgiler www.kosgeb.gov.tr adresinde yayınlanmaktadır.  KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri; Yılın Başarılı KOBİ Büyük Ödülü, Yılın Başarılı KOBİ Ödülleri ve Yılın Başarılı Girişimci Ödülleri olmak üzere üç ana kategoride ve bunlara bağlı 8 alt kategoride verilmektedir. Söz konusu ödüllerin verileceği programın, Çorum’daki KOBİ ve Girişimcilere duyurulması, katılımlarının teşvik edilmesi ve ilimize ödül kazandırılması adına KOSGEB Çorum Müdürlüğümüzce çalışma yürütülmektedir. Bu alanda da Üniversitemizin çalışmalarımıza katkı vereceğine inanıyoruz.” dedi.
 
Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise göreve geldiği süre itibari ile Üniversitemizin tüm kurumlarımızla iş birliği halinde çalışarak daha güçlü bir şekilde bulunduğu coğrafyaya katma değer sağlamayı amaçladıklarını belirterek bu anlayıştan hareketle öğretim elemanlarımızı ve öğrencilerimizi sektörle bir araya getirme gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.
 
KOSGEB’in farklı alanlarda çok ciddi destekleri olduğunu ve KOSGEB İl Müdürü Dursunoğlu’nun göreve gelmesiyle birlikte KOSGEB’in ilimizde daha da hissedilir hale geldiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, üniversite sektör işbirliğine büyük önem veren Üniversitemizin, en önemli paydaşlarından birisi olan KOSGEB ile de çok ciddi iş birliği içerisinde olduğunu ve bu iş birliklerinin daha da artarak devam edeceğine inandığını belirtti. 
 
Ülkemizdeki Küçük ve Orta Büyüklükte İşletmelerin (KOBİ) küresel pazarda söz sahibi olabilmesi için KOBİ ve Girişimcilik politikalarının önemine değinerek KOBİ’lerin rekabet güçlerini geliştirmeye ve girişimcilik kültürünü daha da yaygınlaştırmaya yönelik üniversite olarak ta gerekli desteği sunmaya gayret ettiklerini sözlerine ekleyen Rektör Prof. Dr. Alkan, ziyaretlerinden dolayı KOSGEB Çorum İl Müdürü Dursunoğlu’na teşekkür etti.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube