Yayınlanma Tarihi: 27 Temmuz 2015 Pazartesi

Rektörümüzden Çorum TSO’ya Ziyaret

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’na (TSO ziyarette bulundu.

Üniversite-Sanayi işbirliğine olan talebin her geçen gün daha da arttığını, Hitit Üniversitesi olarak bu konuyu hep sıcak ve gündemde tuttuklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin 2015-2016 Yılı Güz Dönemi’nde Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerine  381 öğrenci alınacağını belirterek, sanayicilerimizi ve işadamlarımızı kariyerlerini, mesleki bilgi ve tecrübelerini geliştirmek, Üniversitemizin sahip olduğu büyük bilgi birikimini paylaşmak üzere Üniversitemizin lisansüstü programlarına beklediğini ifade etti.

Enstitülere lisansüstü eğitimi için başvuruların 10-14 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacağını kaydederek başvuru koşulları ile gerekli tüm bilgilerin enstitülerimizin web sayfalarında yer aldığını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, ilimizde yer alan sanayicilerimiz ile işadamlarımızın iş yaşamlarında karşılaştıkları sorunları veya ihtiyaçlarını TSO bünyesinde daha önce oluşturulan Koordinasyon Birimi aracılığıyla Üniversitemize iletmeleri halinde, bu konularla ilgili çözüm arayışlarında bulunacaklarını, çözüm ortağı olmaya çalışacaklarını, hatta lisansüstü tez konularının bunlardan belirlenerek konunun üniversite-sanayi işbirliği konsepti içerisinde değerlendirebileceklerini de sözlerine ekledi.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Çetin Başaranhıncal da, üniversite – sanayi işbirliğinin emin adımlarla ilerlediğini ve bugüne kadar yapılan bütün projeler de başarıya ulaştıklarını belirtti. Başaranhıncal ayrıca, sektörün bilimle daha da ileriye gideceğini belirterek, “bu zamana kadar yapılan projeler de başarı elde edilmiş olsa da bu, üniversite – sanayi işbirliği kapsamında yeterli değildir. Her yeni projede daha çok çaba verilmesi, başarı çıtasını her zaman yüksekte tutmamızı sağlayacaktır. Sektör ve bilimin birlikte hareket etmesi yeni oluşumları da beraberinde getirecektir” dedi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube