Yayınlanma Tarihi: 05 Temmuz 2015 Pazar

2015 KPSS - Lisans (A-Grubu ve Öğretmenlik) Sınavı Yapıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nca yapılan 2015-Kamu Personeli Seçme Sınavı (2015 KPSS-A Grubu ve Öğretmenlik), 04-05 Temmuz 2015 tarihlerinde 81 il merkezi ve Lefkoşa ile birlikte Hitit Üniversitesi Rektörlüğü Koordinatörlüğünde ilimizde dört oturum halinde yapıldı. Ülkemiz genelinde 1.243.092 adayın ve ilimizde yaklaşık 7.900 adayın katılımı ile gerçekleştirilen sınavda, dört oturum toplamında 28 binada yaklaşık 1.100 personel görev yapmıştır.
 
KPSS (A-Grubu ve Öğretmenlik) Sınavı Nedir?
2015 Kamu Personel Seçme Sınavı A-Grubu ve Öğretmenlik, sadece A-Grubu Kadrolar ve Öğretmen Kadroları için yapılmakta olan lisans düzeyinde bir sınavdır.
“Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” gereği kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılmıştır.
 
A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacaklar içindir.
Bu sınavın sonuçları, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen kadrolarına yapılacak atamalarda da kullanılacaktır. Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adaylar, sınavın Cumartesi sabah ve Cumartesi öğleden sonraki oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak 12 Temmuz 2015 tarihinde yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmaları gerekmektedir.
Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için KPSS'de elde edilecek puanın geçerlilik süresi bir yıldır. Bu süreler içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder.
KPSS Sonuçları;
Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar 2015 KPSS- Lisans (A Grubu ve Öğretmenlik) sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebileceklerdir. Sınava ilişkin detaylı bilgiler ÖSYM Başkanlığını internet sayfasında yer almaktadır.
İlimizde bu sınavın kurallara uygun olarak huzur ve güvenlik içerisinde uygulanmasına katkı sağlayan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sınavın her aşamasında görev alan tüm personele, adaylara ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.
 
ÇORUM İL SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube