Yayınlanma Tarihi: 13 Ağustos 2015 Perşembe

Üniversitemizde ERPE-METEG Projesinin Kapanış Toplantısı Düzenlendi

Üniversitemizde Endüstriyel Robot Programlama Eğitimi ile Mesleki ve Teknik Eğitim Güçlendirilmesi (ERPE-METEG) Kapanış Toplantısı Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun yürüttüğü ve Organize Sanayi Müdürlüğünün (OSB) proje ortaklığıyla Rektörlük Konferans Salonu’nda 13 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıda Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO)Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ve Yönetim Kurulu Üyeleri, sanayiciler, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile proje ekibi ve proje kursiyerleri yer aldı.

ERPE-METEG Projesi kapanış toplantısının açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü  Mehmet Aydınkal, projenin faaliyetleri ve çıktılarından bahsederek proje hakkında genel bilgi verdi.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’ın saygı ve selamlama konuşmasının ardından sanayicilerin mesleki eğitime bakışı hakkında yaptığı konuşmada, en önemli olan kriterin uygun iş gücünün olup olmadığına bakılmasının gerektiğine ve bu konuda iş dünyası temsilcilerinin iş ahlâkının kalmamasından muzdarip olduğuna değinerek “Türkiye’de işsizlik değil, mesleksizlik sorunu var” eleştirisinde bulundu.  “Uzmanlık noktasında eksiklik yaşıyoruz. Aynı zamanda iş deneyimi aranılması eleştirilmesi gereken bir durum. Bu nedenle bizim önem verdiğimiz konu işbaşı eğitim konusu. Bu noktada İŞKUR’dan finansal destek alıyoruz. Başka bir sorunumuz ise fedakârlık noktasında organizasyonda zorlanıyoruz.  İş hayatına girerken öğrencilerimizin sadece teorik değil, işbaşı eğitimlerde yer almasını istiyoruz.” diye konuştu.

“Türkiye’nin en huzurlu 3.iliyiz. Bunun altında yatan neden ise emek yoğun çalışan bir il olmamızdır. Zamanla teknolojiye entegre olacağız. Olmak zorundayız.” şeklinde konuşmasını sürdüren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise saygı ve selamlama konuşmasının ardından “Çalışmalarımızın somut çıktılarını görmek mutluluk verici” diye başlayan söylemi “Üniversiteler artık kendilerinden bekleneni vermeye başladı” diye devam etti.

“Globalleşen, her şeye ulaşmanın ve erişmenin son derece hızlı olduğu günümüz dünyasında artık bu standart beklenti, üniversitelere dar gelmeye başladı ve üniversiteler birbiriyle yarışmaya başladılar. Bu nedenle üniversiteler farkındalık oluşturmak zorunda. Başta bulunduğu ile, bölgeye ve hatta ülkesine katkı sağlaması gerekiyor.” diye konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “İlk göreve geldiğimiz günden beri üniversitenin şehirle bütünleşmesi/entegre olmasından bahsetmiştim. Şu anda 5.ci yılımızda bu söylemin çıktılarını görüyoruz. Yakın zamanda Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM) açılış törenini T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık’ın teşrifleriyle açtık.  Aynı zamanda Mühendislik Fakültesi ve MYO’da öğrenim gören öğrencilerimiz en az bir dönem ilgili sektörlerde işbaşı eğitimi alacaklar.  Böylece öğrencilerimiz sadece teoride değil, aynı zamanda uygulamaya dahil olarak işbaşında mesleklerini icra etme olanağı bulacaklar.” dedi.

Üniversite sanayi iş birliğinin önemine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, şöyle devam etti: “Üniversitemiz dünyayla aynı doğrultuda hareket ediyor. Ancak üniversite-sanayi iş birliğini sağlamak uzun süreli bir konsept. Üniversite-sanayi iş birliğini tamamen sağlayan bir üniversitede yok. Üniversite-sektör iş birliğini sağlamak pratikte kolay değil. Biz bunu gerçekleştirmek amacıyla Teknokent’i yaptık. Bu süreçte hem üniversite hem de iş birliği yapılan diğer taraf kazanacak. Teknokentimize şu anda 19 firma başvuruda bulundu. Bu çok iyi bir rakam. Bunlardan ikisi öğrenci firması. Belki de geleceğin Bill Gates’i bu öğrenciler.  Bizim amacımız parası olmayan müteşebbislere imkan tanımak.”

Aynı zamanda Merkez Laboratuvarımıza 30 milyon civarında yatırım yaptıklarını açıklayan Prof. Dr. Alkan,  yapılan binaların ve alınan cihazların tek başına bir yarar sağlamayacağını, Üniversite olarak sahip olduğumuz imkânları şehrin hizmetine sunmak istediklerini, bulunduğu ile ve bölgeye katkı sağlamayı hedeflediklerini ve bu hedefe ulaşmayı başardıklarını sözlerine ekledi.

Toplantıya katılan sanayici ve iş adamlarına Üniversitemiz lisansüstü programlarına başvuruda bulunmak isteyenlere daha önce çağrıda bulunduğumuzu yineleyen Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  “Koşulları sağlayan tüm öğrencilerimiz yanında ilimizin kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olan kamu görevlilerini, özel sektörde farklı alanlarda çalışan meslek adamlarımızı, sanayicilerimizi ve iş adamlarımızı kariyerlerini, mesleki bilgi ve tecrübelerini geliştirmek, Üniversitemizin sahip olduğu büyük bilgi birikimini paylaşmak üzere Üniversitemizin lisansüstü programlarına bekliyoruz.” diye konuştu.

ERPE-METEG projesinin beklenileni verdiğini ve çıktısı alınan bir proje olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, başta ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’a ve emeği geçen herkese şükranlarını sunarak konuşmasını bitirdi.

Kapanış toplantısı proje kursiyerlerine katılım belgesi verilmesinin ardından sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube