Yayınlanma Tarihi: 20 Ağustos 2015 Perşembe

Lisansüstü Program ve Öğrenci Sayımız Hızla Artıyor

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı için lisansüstü eğitimlerini (yüksek lisans, doktora) Üniversitemiz Sosyal Bilimler veya Fen Bilimleri Enstitülerinde devam ettirmek isteyenlerin başvuru işlemleri sona erdi. Lisansüstü programlarımıza bu yıl beklenilenin üzerinde başvuru gerçekleşti.

Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün 8’i yüksek lisans ve 5’i doktora olmak üzere toplam 13 programı için belirlenen 281 kontenjana 947 başvuru gerçekleşti. Başvuru sayısı dikkate alındığında, geçen yıla göre %60 oranında bir artışın olduğu görülmektedir.

Fen Bilimleri Enstitüsü’nün 7’si yüksek lisans ve 2’si doktora olmak üzere toplam 9 programı için belirlenen 103 kontenjan için de 65 başvuru gerçekleşti. Bu Enstitümüzde geçen döneme göre başvurularda %300’lük bir artışın olduğu görülmektedir.



2011 Yılında Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüleri bünyesinde 8’i yüksek lisans ve 2’si doktora olmak üzere 10 programda lisansüstü eğitim faaliyeti yapılırken; bugün gelinen noktada 18’i yüksek lisans ve 7’si doktora olmak üzere Üniversitemizde toplam 25 programda lisansüstü eğitim faaliyeti verilmektedir.



Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitülerimizdeki lisansüstü programlara lisans eğitimlerini yeni bitirmiş öğrencilerin yanında; başta ilimizden olmak üzere ülkemizin çeşitli illerinden çok sayıda üst düzey kamu yöneticisi, kamu çalışanı ve özel sektörden meslek insanı yoğun ilgi göstermiştir.

Öte yandan 2011 yılında Üniversitemizde doktora düzeyinde lisansüstü eğitim gören öğrenci bulunmazken, yüksek lisans öğrenci sayısı da 142 idi. Bugün itibariyle Enstitülerimize kayıtlı yüksek lisans öğrenci sayısı 1030; doktora öğrenci sayısı da 101’dir. Yeni başvurulara ilişkin yapılacak değerlendirme sonucunda Enstitülerimizdeki kayıtlı öğrencilerin sayısının çok daha yukarılara çıkacağı açıktır. 



*2015 Yılı için belirlenen kontenjanlarının tamamının dolması halinde


HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ





HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube