Yayınlanma Tarihi: 03 Ağustos 2015 Pazartesi

Rektörümüz Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik’i Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik’i ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Alkan, Hitit Üniversitesi Senatosunun teklifi sonucunda, Alaca Meslek Yüksekokulu adının Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu olarak değiştirilmesinin Yükseköğretim Genel Kurulunca uygun görüldüğünü belirterek, Üniversitemize verdiği bu örnek olacak büyük destekten dolayı içtenlikle teşekkür ettiğini ifade etti.

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik’in de bulunduğu görüşmede Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin kampüsleri için gerekli olan arazi sorununu çözüp, artık yoğun inşaat faaliyetlerinde bulunmaya başladıklarını ve bu kapsamda çok ciddi mesafeler katedildiğini belirterek, alt yapı anlamında daha yapılacak pek çok projemizin olduğunu, iş adamlarımızın verdiği ve vereceği bu tür büyük desteklerin Üniversitemizin hızlı gelişimine büyük katkı sağlayacağını ve dolayısıyla da büyük önem arz ettiğini söyledi.

Sinpaş GYO’nun Üniversitemize vermiş olduğu destekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Alkan, ülkemizde 40 yıllık deneyimiyle konut sektöründe en büyük firmalardan biri olan Sinpaş GYO’nun destekleri sayesinde sadece 2 yıl öncesinde öğrenci alımına başlayan Alaca MYO’nun oldukça modern bir kampüse kavuşmasının mutluluğunu yaşadığını ifade ederek yapılan bu çalışmanın önemli bir örnek olduğunun altını çizdi.

Rektör “Alaca Avni Çelik MYO’da 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında, 3 mevcut programımıza ek olarak yeni açılan Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programını %100 tercih edildi. Öğrencilerimizin tümünün kayıt yaptırması ile birlikte yaklaşık 260 öğrencimiz öğrenim görecek olup, yeni binamızla birlikte fiziki alt yapı eksikliği de giderilmiş olacaktır. Şu anda açık bulunan ancak henüz öğrenci almayan istihdam odaklı 8 programımıza da akademik personel alınması ile birlikte Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulumuzda birkaç yıl içerisinde 1,000’in üzerinde bir öğrenci mevcuduna ulaşılması hedeflenmektedir” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, Alaca Avni Çelik MYO’ya desteğini esirgemeyen Çorum Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Salim Uslu’ya, Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez’e, Alaca eski  Kaymakamı Ayhan Yazgan’a, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz’a, Alaca Eğitim Vakfına ve tüm Alacalı hemşerilerimize katkılarından dolayı teşekkür etti.

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik de, MYO’na isminin verilmesinin kendi arzusu dışında olduğunu, ancak böylesine anlamlı bir yatırımı yapmanın da büyük mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, Alaca MYO’nun tamamlanan altyapısı ile birlikte bölgedeki önemli mesleki eğitim kurumlarından birisi olacağına inandığını söyledi. Hitit Üniversitesinin önemli bir zaman kaybı yaşadığını, rektörlük görevine Prof. Dr. Alkan’ın gelmesiyle, tüm akademik ve idari kadrosunun büyük çabaları sonucunda büyümeye ve gelişmeye başladığını belirten Çelik, Üniversitemizin merkezdekiler başta olmak üzere ilçelerde de yapılan çalışmalardan dolayı Rektör Prof. Dr. Alkan’a ve tüm Hitit Üniversitesi ailesine teşekkür ederek başarılar diledi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube