Yayınlanma Tarihi: 14 Eylül 2015 Pazartesi

Yabancı Uyruklu Bir Öğretim Elemanımız Daha Göreve Başladı

Farklı ülkelerden öğrenci ve öğretim elemanı akışının sağlanması, yabancı dil öğretimi ve bu bağlamda uluslararası ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem veren Üniversitemizde, yabancı uyruklu bir öğretim elemanımız daha göreve başladı.

Moldova Bilimler Akademisinden gelen ve Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde göreve başlayan Doç. Dr. Liubovi Cimpoeş, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meral Demiryürek ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

Bilimin evrenselliğine ve uluslararası etkileşimin önemine inanan Üniversitemizin eğitim-öğretim faaliyetlerinin sadece ulusal düzeyde değil, uluslararası boyutta düşünülerek planlanması ve bu kapsamda hareket edilmesinin gerekliliğine inandığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan,  yapılan çalışmaların somut çıktılarını görmenin Üniversitemiz adına gurur verici olduğunu, öğretim elemanı kadrosunu sürekli arttıran Üniversitemize dünyanın dört bir yanından gelen taleplerin hızla çoğalmasını memnuniyet verici bulduğunu belirtti. Üniversitemizdeki yabancı uyruklu öğretim elemanı sayısının her geçen gün arttırılması için gayretlerin ve girişimlerin devam edeceğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Alkan, yabancı uyruklu öğretim elemanımız Doç. Dr. Liubovi Cimpoeş’e başarılar diledi.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde göreve başlayan Doç. Dr. Liubovi Cimpoeş, kendisine gösterilen yakınlıktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Üniversitemiz bünyesinde görev almaktan mutlu olduğunu dile getirdi.

Gagauz edebiyatı, Rus edebiyatı ve Türk dünyası edebiyatları hakkında çok sayıda bilimsel eseri bulunan Doç. Dr. Liubovi Cimpoeş, Türk Halk Edebiyatı, Mukayeseli Türk Dünyası Edebiyatı derslerini vermenin yanı sıra Üniversitemizin Moldova ve Rusya başta olmak üzere çeşitli ülkelerdeki üniversite ve merkezlerle ikili iş birlikleri, ortak projeler, öğrenci ve öğretim elemanı transferi gibi konulardaki çalışmalarında gerekli iletişimi sağlamada yardımcı olacaktır.

Üniversitemiz  125 üniversite, 46 ülke ve 4 kıta ile ikili iş birliği yapmış olup göreve başlayan bu öğretim elemanımızla birlikte yabancı uyruklu öğretim elemanı sayısı 12’ye ulaşmıştır.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube