Yayınlanma Tarihi: 20 Eylül 2015 Pazar

Rektörümüzden ABD Ziyareti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, ikili işbirliği anlaşmaları ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1416 sayılı Kanun uyarınca üniversitemiz adına eğitimlerini sürdüren lisansüstü öğrencilerimizle görüşmelerde bulunmak üzere ABD’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

İkili İşbirliği Anlaşması

Bu kapsamda ilk olarak La Salle Üniversitesinden Prof. Dr. Joseph Ugras ile görüşen Rektör Prof.Dr. Alkan, geçtiğimiz yıl her iki üniversite tarafından imzalanan ikili işbirliği anlaşmasının somuç sonuçlarını görmeye başladığımızı, bu kapsamında üniversitemizden öğretim üyelerinin akademik çalışmalar yapmak üzere La Salle Üniversite’sine geldiklerini belirterek, bu süreçteki katkılarından dolayı kendisine teşekkür etti. Rektör Prof.Dr. Alkan, özellikle Mevlana Değişim Programı kapsamında artık çok daha kolay akademisyen ve öğrenci değişimleri yapılabileceğini, ayrıca TÜBİTAK tarafından sağlanan Konuk veya Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme Programları kapsamında da ABD’deki akademisyenlerimizin Üniversitemize gelebileceklerini belirtti. Prof.Dr. Ugras da, imzalanan ikili işbirliği anlaşmasının oldukça kısa sürede sonuçlarını görmenin çok sevindirici olduğunu belirterek, misafir araştırmacı olarak Üniversitemize gelmek istediğini, özellikle MBA programı konusunda Hitit Üniversitesi’ne katkı sağlayabileceğini belirtti.

New York Eğitim Ateşeliği Ziyareti ve 2. Öğrenci Buluşması

Görüşmelerin ikinci ayağında, göreve yeni başlayan New York Eğitim Ataşesi Yurdagül Aydoğan’ı makamında ziyaret ederek tebrik eden Rektör Prof.Dr. Alkan, bu sene 9. yaşını kutlayan Hitit Üniversitesi’nin pek çok konuda olduğu gibi uluslararasılaşma çalışmalarına da büyük ağırlık verdiklerini, son birkaç yıl içerisinde 150’ye yakın öğretim üyemizi uzun süreli olarak başta ABD olmak üzere pek çok ülkedeki üniversitelere ortak çalışmalar yapmak üzere gönderdiklerini, bu tür çalışmalara verilen desteklerin daha da artacağını ifade etti. TC Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından üniversitemiz adına lisansüstü çalışmalar yapmak üzere 100’e yakın öğrencimiz olduğunu, bunlardan 40’ının ABD’de bulunduğunu belirten Rektör Prof.Dr. Alkan, üniversitemizin geleceğinin şekillenmesinde önemli bir rol üstlenecek olan bu öğrencilerimize verdikleri desteklerden dolayı ülkemiz ve üniversitemiz adına teşekkür etti.

Ziyaretin ardından, 1416 Sayılı Yasa kapsamında MEB bursları ile Üniversitemiz adına Lisansüstü çalışmalar yapmak üzere ABD’ye gelen ve çalışmaları tamamlanınca Üniversitemize dönecek olan lisansüstü öğrencilerimizin bir kısmı ile bir araya gelindi. New York Eğitim Ataşesi Yurdagül Aydoğan ile birlikte koordine edilen ve TC New York Konsolosluğunda gerçekleştirilen “2. Öğrenci Buluşması”nda Üniversitemizin mevcut durumu ve geleceğe dönük projeksiyonlarını paylaşan Rektör Prof.Dr. Alkan, ilkini 2014 yılında gerçekleştirdikleri ve çok olumlu geri dönüş aldıkları toplantının, ikincisini yapmanın büyük mutluluğunu yaşadıkların, bu tür görüşmelerin belirli periyotlarla başka şehirlerde ve diğer ülkelerde de devam edeceğini ifade etti. Rektör Prof.Dr. Alkan 2014 yılındaki 465 milyar USD dolarlık kamu ve özel sektör Ar-Ge harcaması ile dünyanın en büyük Ar-Ge yatırımcısı olan ABD’nin, dünyadaki en iyi 50 araştırma üniversitesinin 28’ine sahip olduğunu, 2013 yılı verilerine göre, ABD’nin toplam yayın sayısının, sıralamada kendine en yakın olan Çin, Japonya ve Almanya’nın toplam yayın sayısının yaklaşık 5 katına ulaştığı belirterek, dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olan ABD’de pek çok farklı alanda çalışmalar yapan öğrencilerimizin yabancı dil sorununu çözmüş, konularında en güncel bilgileri almış ve uluslararası arenada kendilerini ispat etmiş bir şekilde eğitimlerini tamamlayarak üniversitemize dönmeleriyle, Hitit Üniversitesinin daha da güçleneceklerini belirtti. Öğrencilerimizin yaşadığı çeşitli sorunların dile getirildiği toplantıda, her bir öğrencimizin yaptığı çalışmalarla ilgili görüş alış-verişinde de bulunuldu.

Eğitim Ataşemiz Yurdagül Aydoğan da, MEB bursu ile ABD’de eğitim gören çok sayıda öğrencimiz olduğunu ifade ederek, Rektör Prof.Dr. Alkan’ın ziyaretinin çok önemli ve anlamlı olduğunu, bu ziyaretlerin öğrencilerimize büyük bir motivasyon sağladığını ve çalışmalarının şekillenmesine de katkı sağlayacağını belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ın kendileri ile görüşme yapmak ve sorunlarını dinlemek üzere gelmesinden büyük bir mutluluk duyduklarını, bu ziyaretin kendileri için çok önemli ve anlamlı olduğunu belirten öğrenciler, bu tür görüşmelerin sürekli olarak devam etmesinin çok yararlı olacağını ifade ettiler.

TURKEN Foundation Ziyareti

Rektör Prof.Dr. Alkan, ABD ziyareti kapsamında geçtiğimiz yıl kurularak faaliyete başlayan TURKEN Foundation’a da hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette, TURKEN Foundation Başkanı Dr. Halil Mutlu ABD’ye gelen Türk öğrencilere başta konaklama ve burs olmak üzere, ihtiyaç duyacakları her konuda öğrencilere destek olmayı amaçladıklarını ve sadece ABD’de değil, Türk öğrencilerimizin bulunduğu diğer ülkelerde de faaliyetlerini sürdüreceklerini ifade etti. Rektör Prof.Dr. Alkan da, Türkiye’nin ABD’ye öğrenci gönderen ülkeler arasında onuncu sırada yer aldığını, dolayısıyla ülkemizden gelen öğrencilerimizin sadece en temel ihtiyaçlarının giderilmesi değil, aynı zamanda sosyal hizmetlerin de sunulması amacıyla faaliyete geçen TURKEN’in çok önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi. Makro planda tüm dünyamız için, mikro planda da sadece ülkemizin daha da ileri gitmesi için çalışmalar yapan öğrencilerimize TURKEN gibi kurumların vereceği desteklerin çok önemli olduğunu, dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitimlerini tamamlayarak ülkemize dönen öğrencilerimizin, edindikleri bilgi ve tecrübeleri ülkemize taşıyarak, başarılı çalışmalara imza atacaklarına inandığını belirten Rektör Prof.Dr. Alkan, Dr. Mutlu ve ekibine çalışmalarında başarılar diledi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube