Yayınlanma Tarihi: 10 Ocak 2016 Pazar

Rektörümüz Özel Pınar Temel Lisesi Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Özel Pınar Temel Lisesi öğrencileriyle, Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda bir araya geldi.

Üniversitemize ilişkin genel bilgi paylaşımında bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, dünyada çok hızlı bir şekilde teknolojinin geliştiğini ve bilimsel ve teknolojik gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiğini ifade ederek “6 yıl önce kurulan ve 55 kişi çalışanı olan whatsapp firmasının marka değeri 19 milyar dolar, binlerce çalışanı olan Türk Hava Yolları’nın 4.5 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip” dedi ve dünyadaki tüm gelişmelerin teknoloji, bilim, inovasyon ve Ar-Ge ile ortaya çıktığını vurguladı.

Dünyada X, Y, Z kuşağı olmak üzere sınıflandırmalar yapıldığını ifade ederek şu an ki öğrencilerimizin Y kuşağı temsilcileri olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, “Yenilikçi, değişime açık ve dünyayla entegre olmuş bir eğitim anlayışını benimseyen Üniversitemiz, yakın bir zamanda üniversite öğrencisi olarak aramıza katılacak olan Z kuşağındaki öğrencilerimizin, yani sizlerin; yaklaşımlarının ve algılarının daha iyi anlaşılması için eğitim hayatımızın şekillenmesine büyük önem vermektedir” diyerek “Motive edildiğiniz zaman yapamayacağınız hiçbir şey yok. Planlı çalışır ve motivasyonunuzu sağlarsanız daha başarılı olacağınıza inanıyorum. Ülkemizde büyük şans ve fırsatlara sahibiz” şeklinde konuştu.

Program, Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ın öğrencilerin sorularını cevaplandırmasının ardından sonra erdi. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube