Yayınlanma Tarihi: 13 Ocak 2016 Çarşamba

TÜBİTAK-ARDEB ve BİDEB Programları Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemizde “ARDEB ve BİDEB Programları Bilgilendirme Toplantısı” Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlendi. 

Yoğun bir katılımın gerçekleştiği “ARDEB ve BİDEB Programları Bilgilendirme Toplantısı”nın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, TÜBİTAK  bünyesinde yer alan Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) ve Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı’nın (BİDEB) ülkemizdeki Ar-Ge kapasitesini arttırmayı ve bilim insanının yetkinliklerini geliştirmesine yardımcı olmayı hedefleyerek farklı niteliklerdeki destek programlarıyla üniversite, eğitim araştırma hastaneleri ve araştırma enstitüleri başta olmak üzere akademisyenlerin, özel sektör ve kamuda çalışan araştırmacıların projelerine geri ödemesiz destek sağladığını söyledi. 

Prof. Dr. Baykam, ülkemizde genişleyen bilimsel/teknolojik altyapı imkânları ve sayısı hızla artan bilim insanı potansiyelinin, desteklenen bu projeler kapsamında etkin olarak yer almasının ve bu sayede projelerin niteliksel ve niceliksel olarak artmasının önemli ve gerekli olduğunu sözlerine ekledi. 

Aynı zamanda Üniversitemiz bünyesindeki 2006 yılından bu yana bitmiş ve halen devam etmekte olan 16 adet TÜBİTAK destekli proje bulunduğunu da ifade eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurcan Baykam,  bu proje başvurularının 11’inin Mühendislik Fakültesi, 5’inin Fen Edebiyat Fakültesi tarafından gerçekleştirildiği bilgisini verdi.

ARDEB Sağlık Bilimleri Grup Sekreteri Prof. Dr. Sevim Aydın, Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri konusunda bilgi vererek “TÜBİTAK, farklı programlar kapsamında, uygun şekilde başvurular gerçekleştirildiği takdirde birçok projeye destek veren bir kuruluştur.” dedi. ARDEB’in destek programları hakkında detaylı bilgi veren Prof. Dr. Aydın,  “Sizlerin yeter ki bir fikri olsun” diye konuşarak Louis Pasteur’un “Şans ancak hazırlanmış fikirlere güler.” söylemiyle konuşmasını tamamladı.

BİDEB Daire Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çufalı ise BİDEB’in amaç ve araçları, programları, verdikleri destek miktarları, burs imkânları, elektronik başvuru sistemi ve başvuruların değerlendirilmesi gibi konular hakkında bilgilendirmede bulundu.

Bilgilendirme Toplantısı, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube