Yayınlanma Tarihi: 19 Ocak 2016 Salı

Rektörümüz OKA 2016 Yılı Birinci Kalkınma Kurulu Toplantısı’na Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Samsun’da gerçekleştirilen OKA 2016 Yılı Birinci Kalkınma Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü ve Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkındaki Kanun’a göre yapılan toplantıda gündeme ilişkin konular görüşüldü. 

Toplantıda konuşma yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, bu tarz toplantıların çok verimli geçtiğini belirterek, “Bu tarz toplantıların yapılması bizi sürekli yeni açılımlara sürüklüyor. Özellikle kalkınma ajanslarının getirdiği bu çalışma ve tempo bize de bir hız kazandırıyor. Türkiye’de 26 tane ajans var. Ajanslar bir ilin dinamiklerini de harekete geçiriyor. İlle beraber bölgedeki dinamikleri harekete geçiriyor. Kalkınma ajansımız kurulduğundan itibaren ciddi katkılar sağladı. 2009’dan bu yana ciddi miktarda para harcanmış ama bu aslında iki kat yatırıma döndürülmüş. Bu ciddi bir başarıdır. Hem kalkınma ajansımızı hem de çalışanlarını kutluyorum" dedi.

2016 yılı proje bilgilendirme sunumlarının gerçekleştirildiği toplantı diğer sunumlar ve konuşmaların ardından görüş ve önerilerin alınması ile sonlandı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube