Yayınlanma Tarihi: 19 Ocak 2016 Salı

Rektörümüzden KOSGEB Samsun Müdürü Ahmet Dursunoğlu’na Hayırlı Olsun Ziyareti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, ilimizde KOSGEB Müdürü olarak başarılı çalışmalara imza atan ve KOSGEB Samsun Müdürlüğü görevine atanan Ahmet Dursunoğlu’nu ziyaret ederek yeni görev yerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Çorum’da görev yaptığı süre içerisinde KOSGEB’in adından daha fazla söz ettiren ve pek çok konuda destek veren bir yapıya dönüştürülmesindeki katkıları için ilimiz ve Üniversitemiz adına teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, ülkemizde Ar-Ge çalışmalarının artık bir devlet politikası haline geldiği bilgisini vererek başta akademisyenlerimiz olmak üzere Ar-Ge yapmak isteyen herkese önemli destekler verildiğini vurguladı. Rektör Prof. Dr. Alkan, bu sene itibariyle kamunun Ar-Ge için ayırdığı bütçenin gayri safi milli hasıla içerisindeki oranın %1’i aştığını ve isteyen herkese verildiğini söyledi.

İlimizin sanayi ve Ar-Ge bakımından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, yüksek katma değerli ürünlerin üretileceği Teknokentimizin ve uluslararası ölçekli araştırmaların yapılacağı HÜBTUAM’ın hizmete açıldığının altını çizerek proje yapmaya dönük pek çok desteğin Üniversitemiz tarafından verildiğini ve bir Ar-Ge kültürü oluşturulması için gayret ettiklerini de sözlerine ekledi.

KOSGEB’in 2016 yılında tüm Türkiye için ayırdığı bütçenin yaklaşık 3 kat artışla 1.3 Milyar TL’ye ulaştığını ifade eden KOSGEB Samsun Müdürü Ahmet Dursunoğlu, özellikle girişimcilerin iş kurmaları ve Ar-Ge projeleri başta olmak üzere yeni destekler vermeye başladıklarını, şuana kadar verilen desteklerin de devam edeceğini belirtti. Dursunoğlu, Ar-Ge tabanlı çalışmalar yapan ve tüm girişimcileri KOSGEB ile ortak proje yapmaya davet etti.




HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube