Yayınlanma Tarihi: 27 Ekim 2016 Perşembe

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonundan Rektörümüze Ödül

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı, Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonundan Erdoğan Arıpınar, Murat Özbay, Sevim Güllü, Haldun Domaç, İsmail Akçay, Semra Demirer ve Remzi Yılmaz ziyaret ettiler.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu olarak 2016 yılı çalışma programı içerisinde yer alan “Üniversiteler Fair Play Kervanı Projesi” çerçevesinde ülkemizin 7 farklı bölgesindeki 10 ili ziyaret ederek başta Spor Bilimleri Fakülteleri ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri olmak üzere tüm öğrencilere “Fair Play” hakkında bilgilendirici konferans vermeyi ve karikatür sergisi açmayı planladıklarını ifade ettiler. 

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek “Üniversiteler Fair Play Kervanı Projesi”ne dâhil olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemiz hakkında bilgi paylaşımda bulunarak üniversitemizin gerek eğitim gerekse sosyal faaliyetlere büyük önem verdiğini ve bu düşünceden hareketle birçok organizasyona ev sahipliği yapıldığını ve her alanda etkinlik düzenlediklerini ifade etti. 

Aynı zamanda spora ve sporcuya verilen önemin göstergesi olarak şu anda 2016 Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonasına ev sahipliği yaptıklarını, bunun büyük mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirterek 2017 Avrupa Futsal Şampiyonasının da üniversitemizin ev sahipliğinde yapılacağını sözlerine ekledi.

Üniversitemizin yapmış olduğu çalışmaların spor alanında gelişmişlik düzeyinin en üst seviyede olduğunun göstergelerinden biri olduğunu belirten Komisyon, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı yapmış olduğu değerli çalışma ve gayretlerinden ötürü tebrik ederek Rektörümüze şilt ve fair play hizmet madalyası takdiminde bulundular.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube