Yayınlanma Tarihi: 04 Ekim 2016 Salı

Üniversitemizde Bisiklet Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi

Sağlık Bakanlığı ile Üniversitemiz iş birliğinde Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında öğrencilerimizin fiziksel aktivitelerine katılımının teşvik edilmesini sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 250 adet bisiklet, düzenlenen törenle Üniversitemize verildi.

Rektörlük binası önünde düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurcan Baykam, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, Üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

Prof. Dr. Reha Metin Alkan konuşmalarına  “Bugün burada sağlıklı yaşam adına bulunmak bizler için çok mutluluk verici.” diye başlayarak “Bildiğiniz gibi üniversite olarak birincil amacımız, eğitim faaliyetlerini sürdürmek. Ancak bizler onun ötesinde üniversitelerin toplumda her anlamda örnek olması gerektiğine inanan bir yönetim anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu doğrultuda, gerek eğitim faaliyetlerimizi gerekse fiziki altyapımızı bu çerçevede oluşturmaya gayret ediyoruz. Kuzey Kampüsümüzde içerisinde bisiklet ve yürüyüş yolu olan bir güzergâh tanımladık.” açıklamasında bulundu.

Bu çalışmalara ek olarak Kuzey Kampüsümüzü yeşil kampüs olarak belgelendirmek amacıyla çalışmalara hızla devam etmekte olduklarına da değinen Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Elektriğimizi kendimiz üretiyor, ısınma ve soğutma ihtiyacımızı gideriyoruz. Üniversitemizi her anlamda hem eğitsel hem altyapı olarak farklı bir şekilde dizayn etmeye çalışıyoruz. 50-100 yıl sonrasını hesap ederek projelerimizi planlıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Aynı zamanda “çevreci bir üniversite olma” yolunda çevrecilik konseptini ön plana aldıkları üzerinde duran Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Bisikletli yaşam, buna örnek olması adına çok önemli bir proje. Bu anlamda desteklerinden ötürü Sağlık Bakanlığımıza çok teşekkür  ediyoruz. Aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde “Sağlıkta Dönüşüm Projesi”nin bir uzantısı bu çalışmalar. Bu anlamda Devlet Hastanemizdeki afiliasyon, beraberinde hizmetler ile bir üniversiteyi temsil etmek ve bir vatandaş olmak üzere sağlıkta dönüşümü çok iyi yaşayan kurum ve insanlardan biriyim.  Bu konuda başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ’a, Valimiz Necmettin Kılıç’a, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel’e, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış’a ve emeği geçen herkese teşekkürü borç bilirim.” diyerek sözlerini tamamladı.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış ise sağlıklı yaşam adına yapılan etkinliklerde en büyük verimin üniversitelerden alındığı üzerinde durarak  “Üniversitede öğrencilerin serbest zamanlarında kampüs içerisinde geçirebilecekleri etkinliklerin sayısı modern toplumlarda bireyin kendini gerçekleştirilebilme amacına hizmet etmek açısından oldukça önemli. Bu açıdan Hitit Üniversitesi akademik imkânlarının yanı sıra sosyal imkânlar bakımından da kurumsallaşmış bir üniversite. Bu anlamda Rektörümüze kamuoyu adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Üniversiteler, sadece öğrencileri mesleki açıdan değil; sosyal, fiziksel ve ruhsal açıdan da tam bir yetişkin/olgun bireyler olarak topluma sunduğu zaman üniversitedir.” diyen Dr. Ahmet Barış, “Mesleki açıdan baktığınız zaman çok yetkin bir insan toplumda çok fark edilmeyebilir.  Ama birtakım etkinlikler olduğu zaman bu o insanı, toplumda bir rol model haline getirir.”  yorumunda bulundu.

Dr. Ahmet Barış, “Bizler de Sağlık Bakanlığı olarak sağlıklı yaşam kültürünün geliştirilmesi adına çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Sağlıklı yaşamın bir alışkanlık ve yaşam kültürü haline getirilmesi adına yaptığımız bu faaliyetler kapsamında geçen yıl olduğu gibi bu yılda kurum ve kuruluşlarımıza bisiklet dağıtımına devam ediyoruz. Bugün öğrencilerin kullanımına sunulmak üzere Hitit Üniversitesine 250 adet bisiklet desteği sağlamış bulunuyoruz. “Bisiklet desteği sağladığımız kurumlar içerisinde projenin gerçek amacına hizmet etmesi açısından bize en olumlu geri dönüşüm sağlayan kurum üniversite. Bu konuda duyarlılığından dolayı Rektörümüze teşekkür ediyorum. Bisikletlerinizi sağlıklı bir şekilde güzel etkinliklerde kullanmanızı dilerim.” dedi.

Üniversitelerin toplumda büyük rol üstlendiği üzerinde durarak “Üniversitelerimiz çok önemli. Üniversitelerimizin bilimsel eğitim yanında sosyalleşme noktasında da gençlerimize vereceği çok şey var.” diyen İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel,  “Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın katkılarıyla son yıllarda Hitit Üniversitesi önemli mesafe kat etmiş durumda. Bunlardan en önemlisi Rektörlüğümüzdeki bisiklet ve yürüyüş yolunun olması çok önemli. İnşallah bu güzel katkıların devam edeceğini inanıyor, bisikletlerimizin sağlıklı yaşama katkısı olmasını ümit ediyorum.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Konuşmaların ardından bisiklet devir töreni, üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrencilerinin bisiklet turuyla devam etti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube