Yayınlanma Tarihi: 09 Ekim 2016 Pazar

Uygulama ve Araştırma Teknemiz Düzenlenen Törenle Suya İndirildi

Üniversitemiz Su Ürünleri ve Su Sporları Uygulama ve Araştırma Merkezinde uygulama ve araştırmalarda kullanılmak üzere alınan Uygulama ve Araştırma Teknesi, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Üniversitemiz Senatosunun katıldığı törenle suya indirildi. 

Obruk Barajı’nda suya indirilen tekne, Merkezimiz bünyesinde gerçekleştirilecek ulusal/uluslararası su sporları başta olmak üzere, tüm baraj alanında su ürünleri ile ilgili bilimsel çalışmalarda da kullanılacak.

Üniversitelerin sadece eğitim veren kurumlar değil, aynı zamanda bulunduğu şehrin hatta bölgenin sosyal, kültürel ve sportif alanda kalkınmasına da katkı sağlaması gerektiğine yürekten inanıyoruz” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, ilimize katkı sağlayacak; kültür, sosyal, spor ve turizm alanlarında yapılacak projeleri gerçekleştirmeye büyük önem verdiklerini vurgulayarak özellikle su sporları olmak üzere, tüm baraj alanında su ürünleri ile ilgili bilimsel çalışmalarda da kullanılacak olan teknenin hayırlı olmasını diledi.

Kızılırmak Nehri Havzasının önemli projelerinden biri olan Obruk Barajının bulunduğu konum itibariyle Yüzme, Yelken, Katamaran, Dalma-Dalış Eğitimi, Sürat Teknesi Yarışları, Kano Yarışları, Kürek Yarışları, Su kayağı, Tekne yarışı (regetta), Uçurtma Sörfü, Olta Balıkçılığı gibi sportif etkinliklere oldukça elverişli olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bu konuda hızla devam eden çalışmalara daha fazla ivme kazandırmak amacıyla teknenin alındığının altını çizerek Üniversitemiz Su Ürünleri ve Su Sporları Uygulama ve Araştırma Merkezinin su sporlarına yönelik olarak, tesislerle aktif hale getirilmesiyle yakın zaman içerisinde bölgenin su sporları alanında bir merkez haline dönüşeceğine inandığını belirtti.

Merkezimiz bünyesinde yapılacak çalışmaların, bölgenin su sporları merkezi haline gelmesinin yanı sıra bölgeye ve yöreye özgü farklı turizm türlerinin bütünleştirilmesini sağlayarak bölgenin turizm alanında da cazibe merkezi olmasına büyük katkılar sağlayacağını açıklayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Dünyada spor turizminin büyüklüğü yaklaşık 180 milyar dolar. Uluslararası hesaplamalarda çıkan ortalamalara göre ise spor turisti normal turistin yaklaşık iki katı kadar harcama yapmaktadır” diyerek Su Ürünleri ve Su Sporları Uygulama ve Araştırma Merkezinin, bölgenin turizm pazarlamasında alternatif bir turizm türü olarak öne çıkan “Su Sporları” konusunda büyük önem arz ettiğine dikkat çekti.

Merkezimiz bünyesinde su ürünleri ve ilgili alanlar ile bunların dışındaki problemlere bilimsel çözümler getirmek amacıyla çalışmaların da gerçekleştirileceğini söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Hitit Üniversitesi olarak bilgiyi uygulamaya dönüştürmek, ülkemizin 2023 ve 2071 hedeflerinde belirtilen çerçevede başta bölgemiz olmak üzere ülkemize ve insanlığa en iyi şekilde fayda sağlayabilmek adına yoğun gayretlerle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” dedi.  







HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube