Yayınlanma Tarihi: 01 Kasım 2016 Salı

Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan Rektörümüzü Ziyaret Etti

Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan, Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret ederek Hattuşa’nın Dünya Miras Listesine alınışının 30.Yılı kapsamında düzenledikleri “Hattuşa Sinema Günleri ve Hitit Defilesi”ne davet etti.

Hattuşa'nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine alınışının 30. Yılı dolayısı ile Boğazkale Kaymakamlığınca pek çok etkinliğin düzenlendiğini ifade eden Osman Aydoğan,  ilçenin ve bölgenin tanıtımını yapmak adına bu ve benzeri projeleri önemsediklerini belirtti. 05 Kasım 2016 Cumartesi günü “Pırdino/İksir” ve 06 Kasım 2016 Pazar günü Hülya Koçyiğit’in katılımıyla “Gelin” filminin Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi (Dulkadiroğulları Konağı) binasında gösterimde olacağını kaydeden Aydoğan, “Başta Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan olmak üzere Hitit Üniversitesinin tüm akademik ve idari personeli ile öğrencilerini Hattuşa Sinema Günleri’ne bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Hitit Üniversitesi olarak ilimizin ve bölgemizin her alanda gelişmesine büyük önem verdiklerini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan da Boğazkale Kaymakamlığınca yapılan etkinliklerin başta Hattuşa olmak üzere ülkemizin köklü tarihi ve zengin kültürüyle uygarlık tarihinde önemli yeri olan Çorum’un kültür turizmine katkı sağlayacağına inandığını belirterek nazik davetlerinden dolayı Osman Aydoğan’a teşekkür etti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube